Setari Cookie-uri

Cat dureaza... dragostea

Atunci cand iubim puternic ne dorim cel mai mult un strop de siguranta pentru relatia noastra, ne dorim sa dureze, sa fie frumoasa pana cand nu vom mai avea constienta. Atunci ne intrebam: "cat dureaza dragostea?"

Atunci cand iubim puternic ne dorim cel mai mult un strop de siguranta pentru relatia noastra, ne dorim sa dureze, sa fie frumoasa pana cand nu vom mai avea constienta. Atunci ne intrebam: "Cat dureaza dragostea?"

dragoste Dragostea nu dureaza atat cat vrem, cat ne dorim, ci atat cat se inatampla sa fie sau atat cat stim ori putem sa o pastram. Oamenii se schimba, unii sunt acum, dar mai tarziu s-ar putea sa nu mai fie ceea ce ne dorim. O casnicie inseamna foarte mult, inseamna ca cei doi in primul rand sa se respecte, ci nu sa se insele, sa se jigneasca ori mai rau, sa se loveasca, inseamna sa-ti pese de cel de langa tine si sa il sustii si sa-l accepti nu doar cand este vesel, ci si atunci cand ii este rau. Inseamna sa cladesti alaturi de el ceva maret, precum o casa ori conceptia unui copil si asa mai departe. In zilele noastre aceasta conceptie a casatorei s-a pierdut, si poate pierderea ei dateaza de mai mult timp, dar nu s-a zis. Astazi cu greu mai poti avea incredere intr-un partener, rapus de amintirile infidelitatilor trecutelor iubiri, astazi interesul primeaza in multe relatii, iar respectul pare ca nici n-a existat vreodata pentru ei.

Citește și:

Si totusi, cat dureaza dragostea? Ar putea dainui... o vesnicie?

Pe Forumul Lumea e mica o utilizatoare pune aceste intrebari, parca dorind sa afle mai mult un raspuns clar decat o parere, parca dorind ca cineva care a ajuns la batranete iubind inca persoana de langa el sa marturiseasca raspicat: "Da, dureaza pana la moarte". Nu s-a ivit inca acea persoana, poate reusim sa gasim acel cuplu in jurul nostru, ca model in care sa credem. Insa am adunat alte pareri, mai mult sau mai putin optimiste, mai mult sau mai putin visatoare, pareri ce apartin unora dintre noi, tineri, puternici, cu toata viata in fata.

"Dragostea nu dureaza o vesnicie , depinde insa de cei implicati in ce se transforma , caci poate deveni respect si afectiune , obisnuinta , isi pierde din intensitate , e greu de spus ca poate fi la fel ca-n prima zi , peste 20 de ani . Cu totii stim ca la inceput te indragostesti , apoi iubesti nebuneste pana simti ca nu poti respira fara cel de langa tine , dar acest sentiment nu poate ramane la fel de intens , apar griji , probleme , un copil...si totul se schimba."ne spune Andra4iubi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.