Setari Cookie-uri

Eu te iubesc mai mult decat ma iubesti tu

Intelege ca fiecare are dorinte si credinte despre ce inseamna a fi iubit. Examineaza care sunt asteptarile tale si apoi discuta-le deschis cu partenerul tau. E viata ta si ai sansa sa o traiesti asa cum vrei. E vorba de dragostea ta, aloca-ti timp si energie pentru a identifica sursa surprizelor din viata ta.

Intrebari ajutatoare:

Vezi adevarul ca fiind nu chiar mai buna solutie in anumite moment in relatia ta? Daca da, de ce? Gandeste-te cu ce il minti pe partenerul tau? Ce s-ar intampla daca i-ai impartasi ce ai invatat? Care e cel mai rau lucru care s-ar putea intampla? Esti capabila sa-ti asumi responsabilitatea?

Incearca sa-ti dai seama ce s-ar intampla daca ai fi sincera cu el in legatura cu anumite lucruri? Spune-i toate gandurile, grijile, emotiile tale fiind complet onesta. Pana la urma asta inseamna sa fi sincera cu tine. Fa-ti curaj si repeta-ti: O sa fiu bine, indiferent ce se intampla si spune-i cu ce l-ai mintit?

Daca m-ai iubi, ai...’’ Asteptarile reduse la tacere tind sa fie deformate in relatie. Te astepti ca El sa fie intr-un anumit mod pentru a crede ca intr-adevar te iubeste. Daca nu se intampla exact asa, tragi concluzii gresite despre relatii care s-ar putea sa nu fie adevarate.

Citește și:

Intrebari ajutatoare:

Asteptarile tale trebuie indeplinite intocmai ca tu sa fii fericita? De ce? Te astepti ca partenerul tau sa se conformeze exact dorintelor tale? Daca nu se intampla acest lucru, ce semnifica pentru tine? Aveti reguli prestabilite in relatia voastra? Daca da care sunt ele si de ce? Te gaseste adesea spunand: Ar fi putut… Ar fi trebuit…

Daca m-ai iubi, ai renunta la intalnirile cu prietenii. Daca m-ai iubi, ai fi acasa cand spun eu. Continua tu…. Care sunt credintele tale? Gandeste la o situatia in care nu ai facut ce a vrut El sa faci. Ai continuat sa il iubesti chiar daca tu n-ai facut ce a vrut El? Nu cumva poate fi la fel si pentru El?

Intelege ca fiecare are dorinte si credinte despre ce inseamna a fi iubit. Examineaza care sunt asteptarile tale si apoi discuta-le deschis cu partenerul tau. Ai inteles mesajul? Noteaza, noteaza, noteaza. E viata ta si ai sansa sa o traiesti asa cum vrei. E vorba de dragostea ta, aloca-ti timp si energie pentru a identifica sursa surprizelor din viata ta.

Citește și:

Actioneaza! Viata inseamna miscare, iar o viata de calitate si o relatie sanatoasa necesita timp. Viata nu e o scena de teatru cu happy ending, decat daca alegi sa parcurgi drumul. Te astept sa-mi spui ce surpriza ai descoperit in relatia ta. In care din afirmatiile de mai sus te regasesti?

Cu drag
Cristina

Un articol scris in exclusivitate pentru cititoarele Garbo de Cristina Miculete - viitor psiholog, trainer in formare seminarii dezvoltare personala.

Sursa: Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.