Setari Cookie-uri

Razboiul verighetelor si al degetelor goale: Femei maritate vs. femei singure

Este un razboi care nu se poarta cu sange si vieti omenesti, ci se poarta cu priviri otravite, cu neintelegere, cu sageti aruncate din ochi, cu invidie si rautate, cu priviri incrucistate sau piezise, cu vorbe nespuse (sau prea spuse cu pofta, necaz, frustrare sau rautate cateodata), cu sentimentul de ratare in masura in care in campul vizual al exponentelor feminine intuiesti cuvantul implinire si fericire.

O femeie singura are mai mult timp pentru ea, investeste mai mult in persoana sa. Patul este intotdeauna suficient de mare incat sa aiba parte de cel mai dulce, lung si confortabil somn din lume. Nu trebuie sa se trezeasca cu noaptea in cap ca sa pregateasca micul dejun copiilor sau sotului. Este mai putin stresata, mai sigura pe ea, mai puternica pentru ca a invatat sa se descurce si singura. Poate calatori in compania oricui, oricum, oricand, oriunde, fara sa dea socoteala nimanui, fara a fi acuzata de infidelitate. Iese des cu prietenii, este libera sa mearga la petreceri si sa se intoarca cand doreste. Singuratatea poate fi benefica in sensul ca iti poate deschide ochii, ajutandu-te sa iti clarifici obiectivele, sa iti analizezi comportamentul si asteptarile pe care le ai de la o relatie. Pana la urma urmei, o femeie de care nu te vei plictisi sa o ai in preajma este femeia care nu se plictiseste in propria companie.

Citește și:

La randul lor, femeile singure invidiaza femeile maritate. Pentru ca au o familie, au copii, pentru ca undeva, la nivelul subconstientului acestea si-au indeplinit rolul in societate. Pentru ca noptile lor sunt rareori singure, pentru ca a fi mama poate fi dificil, insa cu siguranta este una dintre cele mai frumoase experiente, pentru sentimentul de a apartine cuiva, pentru ca ceasul lor biologic a batut cu folos la timp. Pentru ca societatea ne-a invatat pe toate ca o femeie se poate numi implinita decat in momentul in care devine mireasa, sotie, mama. Pentru ca au un rost precis si sigur, pentru ca au o iubire precisa si sigura. Pentru ca au un rost.

Cum se simte o femeie singura in societatea unor femei maritate? Cum se simte o femeie maritata in societatea unor femei singure? Inconfortabil in lipsa multor subiecte comune. Daca esti singura intr-un grup de femei casatorite, esti femeia pretentioasa, mofturoasa, cea cu nasul pe sus, nestatornica, o persoana care nu stie ce vrea de la viata sau care vrea prea mult, femeia care nu a reusit sa tina alaturi un barbat sau care i-a refuzat pe toti visand la un barbat imposibil sau la unul care nu exista. Esti femeia care a ales sa se casatoreasca cu ea insasi. Razi, glumesti ca ai uitat sa faci rezervare la hotelul cu pricina, ca ai ramas fidela pana la moarte visurilor din copilarie dar cand te izbeste intrebarea cu pricina (tu de ce nu te-ai maritat inca?) amutesti pentru ca stii prea bine raspunsul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.