Setari Cookie-uri

Singuratate in doi?

O relatie fericita se caracterizeaza prin echilibru si armonie. Perioada tatonrilor, inceputul reprezinta momentul cel mai captivant, cand dorinta de a-l revedea pe cel iubit pare sa dureze la infinit. Insa, oricat de compatibili am fi,trebuie sa mentinem vie pasiune, interesul pentru celalalt. Altfel intervine monotonia, dorinta de schimbare.

O relatie fericita se caracterizeaza prin echilibru si armonie. Perioada tatonarilor, inceputul reprezinta momentul cel mai captivant, cand dorinta de a-l revedea pe cel iubit pare sa dureze la infinit. Insa, oricat de compatibili am fi, trebuie sa mentinem vie pasiune, interesul pentru celalalt. Altfel intervine monotonia, dorinta de schimbare.

Monotonia poate reprezenta o amenitare, cand comunicarea inceteaza si entuziasmul dispare. Chiar daca dorintele iubitului tau nu mai reprezinta o necunoscuta, nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa-l surprinzi cu ceva nou. In special in pat. Sexul ofera savoare, siguranta. Transmite celui de langa tine ca inca te atrage. Insa, daca a face dragoste a devenit mai mult o rutina care trebuie bifata din “obligatie”, inseamna ca sexul deja nu mai reprezinta o placere. Nu poti sa disimulezi la infinit. La un moment dat, vei fi chiar tu cea care va pune capat relatiei. Daca intr-adevar iti iubesti partenerul, discuta cu el. Daca amandoi va doriti acelasi lucru, veti gasi o solutie.

Insa, nu te agata in zadar de o relatie care nu mai poate fi salvata. Nu te lasa coplesita de sentimentul vinovatiei sau de teama singuratatii. Este mult mai dur sa-l tratezi pe cel de langa tine cu indiferenta. In zadar esti prezenta doar fizic , daca de fiecare data cand el este afectuos, mintea iti zboara in alta parte. Sau, poate scenariul iti suna cunoscut, fiind chiar tu cea care ai inceput sa te simti singura, chiar daca esti implicate intr-o relatie.

E tardiv sa analizezi motivele care v-au adus in aceasta situatie. Lipsa comunicarii poate fi principala cauza, dar si obisnuita de a face mereu acelasi lucru, sexul care s-a transformat doar intr-o actiune fireasca, lipsit de aventura si noutate ori stresul zilnic, un alt facor care duce la indepartare.

In dorinta de a mai acorda o sansa relatiei, multe cupluri aleg pauza.
Un moment de respiro pentru ambii parteneri. Insa, nimeni nu garanteaza succesul acestei solutii. Asa cum nimeni nu poate garanta ca o relatie aparent implinita, se va finaliza cu o casnicie durabila, indestructibila.
Pauza de multe ori duce inevitabil tot la despartire. In loc sa reprezinte o perioada in care va puneti gandurile in ordine, sperand eventual sa vi se faca dor, mai rau o sa va macine indoiala cauzata de sentimentul nesigurantei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.