Adevar sau provocare!?: Atractia relatiilor nonconformiste si interpretarea lor psihologica

Adevar sau provocare!?: Atractia relatiilor nonconformiste si interpretarea lor psihologica
Kudika
27 Iulie 2010

Psihologic vorbind, ce-i face pe barbatii casatoriti sa fie atat de atragatori? Si de ce gravitam vesnic in jurul "baietilor rai" daca stim ca nu ne fac tocmai bine?

Concluzia este dar urmatoarea: nu conteaza daca barbatul pe care il iubesti este bun sau rau, atata timp cat scoate la iveala partea buna din tine.

Fascinatia barbatului casatorit – Jocul de-a atractia si de-a puterea

Chiar daca lumea ar fi alcatuita 90% din barbati disponibili, ar fi imposibil ca femeile sa nu gaseasca deosebit de atractiv tocmai procentul minim de 10%. Stim deja: barbatul casatorit reprezinta interzisul, tentatia, fructul oprit, provocarea, manusa aruncata, ceea ce nu poti avea. Increderea, experienta, faptul ca a fost ales deja de o alta femeie, puterea si autoritatea, toate acestea il fac interesant in ochii unei femei. A cuceri un barbat indragostit inseamna autodepasire, un alt fel de depasire a limitelor personale. De asemenea, relatia cu barbatul casatorit devine echivalenta cu sfidarea normelor sociale. Nu este niciun secret ca de regula societatea nu sprijina, nu incurajeaza relatiile femeilor cu barbatii angajati oficial in relatii stabile. Relatia cu barbatul considerat a apartine unei alte femei care face parte din aceeasi societate ca si tine inseamna rebeliune. Un soi de razvratire sociala.

Relatia cu un barbat casatorit poate insemna de asemenea teama de angajamente, lasitate. Alegerea unui barbat care este in mod evident indisponibil poate indica de asemenea refuzarea oricaror angajamente si promisiuni reale, dar si fuga de toate riscurile si vulnerabilitatile pe care le presupun acestea. O relatie cu un barbat casatorit poate semnnala si faptul ca (in mod inconstient) nu esti dispusa sa te implici radical si intens intr-o relatie responsabila. Emotional vorbind, este mai comod sa visezi la o dragoste mare, reala, decat sa incerci sa pui bazele uneia.

A avea o relatie cu un barbat care apartine altei femei inseamna triumful asupra unei alte femei-rivale si castigarea unei competitii, o dovada a superioritatii si a puterii personale de seductie. Seducerea unui barbat casatorit inseamna castigarea unei batalii pe care, mai demult, au castigat-o altii, respectiv sotia. De data aceasta, femeia are sentimentul inversarii rolurilor: de data aceasta ea este vanatorul, iar barbatul victima, trofeul ravnit. Cucerind imposibilul, increderea in propriile capacitati creste si ea. Creste odata cu stima de sine.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri