Setari Cookie-uri

Psihologia cuplului: Limbajul trupului in timpul somnului

Pozitia corpului, gesturile, distantarea sau apropierea fata de partener din timpul somnului vin sa sprijine sau sa contrazica identitatea si legatura emotionala a cuplului din starea de veghe. Daca esti curioasa sa descoperi ce spune despre cuplul tau felul in care dormiti, te invitam sa citesti care sunt cele mai uzuale interpretari psihologice ale pozitiilor cuplurilor in timpul somnului:

Pozitia corpului, gesturile, distantarea sau apropierea fata de partener din timpul somnului vin sa sprijine sau sa contrazica identitatea si legatura emotionala a cuplului din starea de veghe. Daca esti curioasa sa descoperi ce spune despre cuplul tau felul in care dormiti, te invitam sa citesti care sunt cele mai uzuale interpretari psihologice ale pozitiilor cuplurilor in timpul somnului.

Limbajul trupului este una din formele cele mai importante de comunicare chiar si atunci cand acesta are loc la un nivel subconstient, in timpul somnului. Pozitia corpului, gesturile, distantarea sau apropierea fata de partener din timpul somnului vin sa sprijine sau sa contrazica identitatea si legatura emotionala a cuplului din starea de veghe. In psihologie, se considera ca felul in care dorm impreuna partenerii unui cuplu dezvaluie multe despre relatia existenta intre acestia. Nu exista vreo dovada stiintifica care sa certifice acest lucru, insa in cultura psihologica populara faimoasa teorie nu isi pierde deloc din popularitate. Daca esti curioasa sa descoperi ce spune despre cuplul tau felul in care dormiti, te invitam sa citesti care sunt cele mai uzuale interpretari psihologice ale pozitiilor cuplurilor in timpul somnului:

limbajul trupului in somn "Imbratisarea cu piciorul" (Ambii parteneri dorm fie pe spate, fie pe burta, fie intr-o parte si unul dintre ei isi intinde piciorul peste piciorul celuilalt). Aceasta pozitie se intalneste mai ales la cuplurile care tocmai au incheiat o cearta. Este mai mult decat evidenta in cadrul acestui cuplu incercarea de cenzurare a emotiilor sau dorinta de a le controla, insa piciorul care atinge piciorul partenerului este un semn pozitiv in sensul impacarii si al restabilirii echilibrului initial. Practic, este o incercare la nivel subconstient de a-l asigura pe celalalt ca in ciuda micilor neintelegeri afectiunea unuia pentru celalalt este neschimbata. Teoretic, cel care initiaza imbratisarea este oarecum dependent de prezenta celuilalt si simte nevoia sa-si manifeste dorinta de a fi iertat, acceptat si iubit.

Cand partenerii dorm fiecare intr-o alta parte a patului, iar singurul punct de contact il reprezinta mainile si unirea lor, in acest cuplu individualitatea fiecarui partener este foarte bine exprimata.Cei doi sunt persoane sigure pe ele, cu o vointa puternica, incercand totusi sa gaseasca o cale de compromis pentru a face relatia sa mearga. Atingerea mainilor denota totodata incredere in celalalt si apropiere emotionala, dar si dorinta de a-l asigura pe celalalt de validitatea sentimentelor sale. Psihologia cuplului: Limbajul trupului in timpul somnului
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.