Psihologia cuplului: Limbajul trupului in timpul somnului

Psihologia cuplului: Limbajul trupului in timpul somnului
Kudika
5 Octombrie 2010

Pozitia corpului, gesturile, distantarea sau apropierea fata de partener din timpul somnului vin sa sprijine sau sa contrazica identitatea si legatura emotionala a cuplului din starea de veghe. Daca esti curioasa sa descoperi ce spune despre cuplul tau felul in care dormiti, te invitam sa citesti care sunt cele mai uzuale interpretari psihologice ale pozitiilor cuplurilor in timpul somnului:


Persoanele care dorm spate in spate, fiecare cu fata indreptata spre o alta directie, neatingandu-se deloc
, sunt parteneri care au slabit de-a lungul timpului legaturile intre ei, insa au ajuns sa se complaca in aceasta situatie si chiar sa se simta confortabil. Foarte probabil este ca in viata de zi cu zi sa aiba o relatie amicala, in care fiecare respecta spatiul si nevoia de libertate a celuilalt. Probabil ca exista multe diferente de personalitate in cadrul acestui cuplu, insa acest cuplu demonstreaza cat de mult si de puternic se pot atrage contrariile.

Imbratisarea frontala (Cei doi parteneri dorm fata in fata imbratisati) – este pozitia preferata de obicei de cuplurile proaspat formate, de cele aflate intr-o etapa de inceput cand fiecare dintre cei doi doreste sa mareasca gradul de apropiere si sa-si demonstreze afectiunea. Este de asemenea pozitia de somn adoptata de multe cupluri imediat dupa ce au facut dragoste. Trupurile au tendinta de a se apropia foarte mult unul de altul devenind parca unul singur, sugerand la un nivel subconstient angajamentul reciproc al partenerilor. Daca acest stil de dormit se pastreaza de-a lungul anilor (ceea ce se intampla destul de rar din cauza incomoditatii sale), inseamna ca iubirea si atractia nu s-au diminuat cu nimic de-a lungul anilor. In plus, chiar daca in timpul somnului aceasta pozitie se schimba, in cazul cuplurilor cu o comunicare sexuala si emotionala puternica, revenirea la aceasta pozitie se va face la trezire.

Cuplul care doarme distantat – Atunci cand cei doi parteneri dorm in pozitii diferite, in directii diferite, unul pe stanga patului si celalalt la polul opus al patului, pastrand o anumita distanta intre ei si neatingandu-se fizic in niciun fel – iata un cuplu in care este foarte probabil sa se fi instalat rutina si obisnuinta sau anumite neintelegeri si conflicte. Distanta si lipsa nevoii de a a intra in contact cu trupul partenerulu poate fi un indiciu emis subconstient in privinta distantarii si a racirii relatiei dintre cei doi parteneri. Dar nu neaparat! Exista si exceptii. Distantarea evidenta poate fi intalnita si in cadrul cuplurilor foarte afectuoase. Putem vorbi in acest caz pur si simplu de nevoia reciproca de confort, de necesitatea unui somn de calitate sau de dorinta de a-si lasa partenerul sa se odihneasca corespunzator in timpul somnului.

Un articol de Irina N.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Barbatul toxic, lupta ta cu tine
Complexul psihologic al Cenusaresei - Independenta inca sperie!
Portretul mamei narcisiste -Cand iubirea de sine devine maligna

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri