Setari Cookie-uri

Depresia din dragoste - durerea de inima pe care nu o vede nimeni

Depresia cauzata de iubire te face sa te simti trist si fara un tel anume, neputincios, smuls din radacini, parasit de toata lumea, lipsit de orice speranta, dezaprobandu-te si blamandu-te pentru slabiciunea de-a te lasa prada acestor sentimente.

…inima iti este atat de sfasiata ca nu poate decat sa tipe prin lacrimi. Iar in unele cazuri si lacrimile amutesc si nu mai au cuvinte sa spuna ceva. Este cel mai greu cand durerea este surda. Amintirile sunt atat de actuale incat le privesti in toti oamenii din jurul tau. Minutele sunt apasare impietrita, orele par eterne momente de durere, zilele un neant in care vrei sa te evapori incet si sigur. Timpul e o rana adanca care iti mananca trupul si iti chinuie fiecare celula vie din trup. Placerea gustului si a vietii se scurge din tine picatura cu picatura. Somnul iti devine refugiu... asta daca ai curajul sa te refugiezi in amintirile nebune si iubite care te viziteaza in miez de noapte sub forme de vise…. Dorinta de a face ceva pentru tine, ORICE, se evapora. Existenta iti devine indiferenta, atat de indiferenta incat tot ceea ce se intampla in jurul tau nu te poate salva de la a fi absenta. Scopul… nu il mai vezi… nu te mai intereseaza. Iti doresti doar… stii ce iti doresti dar acest lucru este atat de imposibil, irealizabil... Il constientizezi pana in panzele albe… asa ca nu iti mai doresti nimic. Trupul te chinuie si el la un loc cu sufletul. Simte frig, racoare, durere prin fiecare por si intinde neputincios mana dupa o imbratisare cunoscuta, dupa o prezenta care ii era familiara si draga… Si ceea ce este cu adevarat rau este atunci cand aceasta durere persista si nu prezinta nici cel mai mic indiciu ca intr-o buna zi ar putea pur si simplu sa dispara...

Cand nu mai poti sa iubesti, dar te indragostesti de propria suferinta…

Nu te gandi ca ceea ce am descris acum este un scenariu dintr-un thriller psihologic sau o secventa din ceea ce simte un emo. Nu te gandi ca asocierea dintre depresie si iubire nu este una reala, caci este cat se poate de adevarata. Dupa o despartire, indiferent de cine a fost determinata, de cel care a plecat sau de cel care a ramas, aceste sentimente apar cu o forta furibunda. Cum facem insa diferenta dintre o stare de tristete normala dupa o desparire si o depresie reala? Depresia din dragoste - durerea de inima pe care nu o vede nimeniSuferinta imediata este normala dupa o despartire. Este suferinta celui care lasa un gol in urma sa, este suferinta celui care nu se poate obisnui cu golul din viata sa si nu poate accepta emotional, pe moment, pierderea. Putem vorbi de o depresie din iubire in momentul in care aceste sentimente persista pentru o perioada de timp indelungata si persoana in cauza nu poate scapa de sentimentul de tristete, vinovatie, furie (orientate spre ea insasi sau spre o persoana anume), dezamagire, de daramare iremediabila.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.