Setari Cookie-uri

Responsabilitatile sotului in casatorie

In zilele noastre lucrurile s-au schimbat mult, femeile muncesc cot la cot cu brabatii, fac cariera si au responsabilitati in egala masura cu acestia.

casatorie

Generatii la rand s-a tot vorbit despre atributiile femeii in viata de familie, iar vremurile erau de asa natura incat de cele mai multe ori barbatul era cel care muncea, iar femeia casnica. In zilele noastre lucrurile s-au schimbat mult, femeile muncesc cot la cot cu brabatii, fac cariera si au responsabilitati in egala masura cu acestia.

Cu toate acestea, chiar si Biblia vorbeste de atata timp despre atributiile unui sot in casnicie, indiferent de tipul de activitate al femeii.

In Epistola catre Efeseni, Apostolul Pavel a spune: “Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant, ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana. Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta se iubeste pe sine insusi. Caci nimeni nu si-a urat vreodata trupul lui, ci il hraneste, il ingrijeste cu drag, ca si Hristos Biserica; pentru ca noi suntem madulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui si os din oasele Lui. „De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup.” Taina aceasta este mare –(vorbesc despre Hristos si despre Biserica). – Incolo, fiecare din voi sa-si iubeasca nevasta ca pe sine; si nevasta sa se teama de barbat. (Efeseni 5:25-33)”

Citește și:

Atributiile sotului in casatorie

Putem afirma astfel, fericite, ca barbatii au atributii grele si frumoase intr-un cuplu. Oare si le indeplinesc?

Barbatul trebuie sa isi iubeasca femeia

Aceasta este probabil cea mai importanta atributie care le cuprinde indirect pe toate celelalte. Daca ar fi asa, n-ar mai exista divorturi, nici inselare, nici certuri ci doar discutii, iar violenta nu si-ar gasi locul in sanul familiei.

Barbatul trebuie sa fie dispus sa faca sacrificii

De fapt intr-o casnicie ambii parteneri trebuie sa fie deschisi sacrificiului, insa aceasta cu pretul orgoliului la care fiecare renunta atat de greu... Si da, a-i face o surpriza sotiei e mai putin decat un sacrificiu.

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.