Setari Cookie-uri

Responsabilitatile sotului in casatorie

In zilele noastre lucrurile s-au schimbat mult, femeile muncesc cot la cot cu brabatii, fac cariera si au responsabilitati in egala masura cu acestia.

Barbatul trebuie sa isi adore si sa isi respecte sotia

Ca fiecare, cu totii imbatranim, insa de frumusetea sufletului si trupului nevestei raspunde si barbatul. Exista chiar studii care arata ca in familiile multumite atat femeile cat si barbatii sunt mai sanatosi si supraponderabilitatea nu reprezinta o problema. Vorbele urate, tipetele si violenta de orice fel nu vor sta niciodata in umbra respectului.

responsabilitati sot

Barbatul trebuie sa se dezlipeasca de parinti

Si sa isi poarte singur viata, responsabilitatile, ca mai apoi familia. Trebuie sa isi pretuiasca sotia si sa ii respecte cuvantul si parerile. Sa o ajute sau sa o scuteasca de greutati, chiar daca aceasta inseamna pentru zilele noastre si a da o mana de ajuotr in cadrul curateniei.

Trebuie sa fie capul familiei

Adesea aceasta atributie este tradusa prin sensul sefiei, dar de fapt ea se refera la preluarea responsabilitatilor dificile, la protejarea familiei, a sotiei (chiar si de cuvintele agresive ale soacrei tot responsabilitatea sotului este de a isi proteja nevasta). Raspunde in egala masura cu sotia sa de educatia copiilor si se ocupa in egala masura de tot ceea ce este necesar.

Sa fie sincer cu sotia sa

Desi sinceritatea necesita multe calitati si un caracter puternic, totusi in sanul familiei este musai nevoie de ea. Sotia trbuie sa ii fie apropiata ca si un confesor, sa o cinsteasca si sa fie sincer cu ea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.