Setari Cookie-uri

Nu te mai iubesc, draga mea...

Nu te mai iubesc sunt cuvinte al caror sens este universal. Indiferent de cultura din care provenim, indiferent de religia pe care o avem, daca suntem femei sau barbati, aceste cuvinte provoaca aceeasi teama, aceeasi drama. Ceea ce urmeaza in urmatoarele randuri, este o lectie de viata!

Atunci cand "NU TE MAI IUBESC" genereaza o criza...

Un eseu pentru “The New York Times” * scris de aceeasi autoare, face rezumatul acestei carti ce transcrie un moment tumultos din viata ei: “Nu te mai iubesc. De fapt, nu prea sunt sigur ca te-am iubit vreodata. Ma mut. Copiii vor intelege. Vor vrea ca eu sa fiu fericit”, i-a spus el, ei.

Chiar daca este vorba aici despre o casnicie indelungata si infloritoare pana intr-un anumit moment, lectia de viata s-ar potrivi oricarui tip de relatie ce ajunge intr-un impas, indiferent de timpul pe care voi doi l-ati petrecut impreuna.

Totusi… “Sa presupunem ca, timp de 20 de ani, ai avut ceea ce se numeste o castaorie fericita. Chiar si dupa ce v-ati petrecut jumatate din viata impreuna, sunteti inca prieteni si iubiti. Toate visurile pe care vi le-ati propus la 20 de ani, privindu-va in ochi, in lumina lumanarilor dintr-un bistro, atunci cand erati singuri si slabi, vi le-ati indeplinit in mare masura.

Citește și:

Desigur, mai aveti si voi problemele voastre maritale dar in mare masura, va simtiti impliniti si multumiti de modul in care lucrurile au evoluat. In aceste conditii, nici macar in cele mai urate cosmaruri nu ti-ai fi putut inchipui ca sotul tau ar veni intr-o zi sa iti spuna: <>”, scrie Laura.

Ce a facut Laura A. Munson la auzul acestor cuvinte care zguduie lumea, a fost ceea ce foarte putini dintre noi au puterea sa faca. Si-a pastrat calmul. “Am decis sa ii raspund sotului, exact asa cum ii raspund copilului meu, atunci cand e furios.

Copilul se infurie. Incearca sa isi loveasca mama. Dar mama nu reactioneaza lovindu-l, certandu-l sau pedepsidu-l. Incearca sa nu ia in seama aceasta iesire, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Nu <> furia. Nu ia aceasta furie in nume personal, fiindca stie ca aceasta nu are legatura cu ea”.

Citește și:

Vizionare placuta


Este jurnalistă, artista și activistă pentru drepturile omului (cu aripi de Powerpuff girl feministă incluse). E tare mândră că face parte dintr-o echipă cool&smart alături de fetele...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.