Setari Cookie-uri

Nu te mai iubesc, draga mea...

Nu te mai iubesc sunt cuvinte al caror sens este universal. Indiferent de cultura din care provenim, indiferent de religia pe care o avem, daca suntem femei sau barbati, aceste cuvinte provoaca aceeasi teama, aceeasi drama. Ceea ce urmeaza in urmatoarele randuri, este o lectie de viata!

Timp de cateva luni, Laura a aplicat aceeasi reteta cu sotul “razvratit”. L-a auzit pe el spunandu-i “nu te mai iubesc” si pur si simplu, a refuzat sa il ia in seama. Aceasta este povestea din cartea "A Season of Unlikely Happiness"

Povestea unei femei puternice care a reusit sa isi pastreze mariajul

“Nu credeam ca nu ma mai iubeste. Problema lui era alta – o criza profunda care nu survine in timpul copilariei, ci in timpul varstei de mijloc – atunci cand simti ca traiectoria personala nu mai ia acelasi curs ca in trecut. Soul meu fusese dat afara de la serviciu si suferea din aceasta pricina. Asa ca am decis sa nu raspund furiei pe care o revarsa asupra mea, in aceeasi maniera in care procedez cu cei doi copii ai mei. Asta am facut, timp de patru luni”.

"<>… Aceste cuvinte le-am simtit ca pe un pumn, ca pe o lovitura extrem de puternica. Cu toate acestea, in acel moment am reusit sa imi mentin calmul. Si odata ce am reusit sa ma adun, i-am spus: <>. Fiindca eu chiar nu credeam.

Citește și:

A fost foarte surprins. Desigur, se astepta ca eu sa izbucnesc in lacrimi, sa urlu la el, sa il amenint cu o lupta in instanta pentru custodia copiilor sau sa il implor sa se razgandeasca. Si atunci a luat un ton chiar mai dur: “Nu imi place ce ai devenit”, mi-a spus.

Aveam un nod in gat. Cum putea sa imi spuna asa ceva? In acel moment chiar simteam nevoia sa izbucnesc. Sa tip, sa plang. Totusi nu am facut-o. In loc de asta m-a cuprins calmul si imi repetam aceste cuvinte: <>.

Cu putin timp in urma reusisem sa ma inteleg. Reusisem sa inteleg <>. Reusisem in final sa exilez vocile din capul meu si care imi spuneau ca fericirea mea este dependenta de un succes legat de lucruri care pana la urma nu depindeau de mine. Am decis ca si in acel moment sa ma fac responsabila pentru fericirea mea. Si chiar credeam in aceasta ecuatie.

Citește și:

Soul meu nu ajunsese la acelasi timp de intelegere cu el insusi. S-a bucurat timp de multi ani de munca si de satisfactiile acestei munci. A sprijinit familia noastra. Insa noua lui situatie nu prea ii convenea; mai mult, identitatea lui de om care “castiga painea” era intr-un declin rapid. Se simtea mizerabil in legatura cu noua lui situatie, nu se mai regasea din punct de vedere emotional si atunci si-a dat voie sa alunece psihic. Si acum, vroia sa puna punct familiei noastre, sa puna punct casatoriei.

Vizionare placuta


Este jurnalistă, artista și activistă pentru drepturile omului (cu aripi de Powerpuff girl feministă incluse). E tare mândră că face parte dintr-o echipă cool&smart alături de fetele...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.