Setari Cookie-uri

Cele 7 principii psiho-afective ale cuplurilor fericite

Care este secretul acelor cupluri care reusesc sa-si mentina de-a lungul timpului aceeasi relatie frumoasa de la inceput? Iata care sunt cele 7 legi psiho-afective ale casniciilor reusite:

2. Alimentati afectiunea si admiratia

Admiratia si afectiune sunt elementele cheie ale unei relatii satisfacatoare. Pentru ca o persoana sa se simta iubita, trebuie mai intai de toate sa se stie pretuita, respectata si admirata in ciuda defectelor si a slabiciunilor sale. Ca sa amplifici, a invii aprecierea reciproca sau sa depasesti acele momente in care exista tendinta de a insista asupra trasaturilor negative ale partenerului, Gottman sugereaza sa staruiesti asupra unei calitati a partenerului pe care o apreciezi. Conform celui de-al doilea principiu al lui Gottman este important ca o relatie sa se concentreze mai ales asupra momentelor frumoase petrecute in cuplu si asupra trasaturilor pozitive ale partenerului. O relatie presupune apreciere reciproca, dar si respectarea diferentelor existente intre cei doi.

Citește și:

3. Nu va intoarceti unul altuia spatele, ci intoarceti-va unul catre celalalt

In momentul in care partenerul incearca sa iti castige atentia, afectiunea sau sprijinul, a te intoarce catre el si a-i da atentia, afectiunea, sprijinul de care are nevoie poate fi cea mai buna metoda de a mentine comunicarea in cuplu la cote maxime. O relatie nu presupune doar cine romantice la lumina lumanarilor sau partide incredibile de sex. A-i arata prin gesturi marunte, zilnice, partenerului ca iti pasa de el, ca te preocupa persoana sa inseamna a-i demonstra ca il iubesti. Este important sa interactionati in mod frecvent, sa va povestiti unul altuia ceea ce vi s-a intamplat la locul de munca, sa va impartasiti gandurile, experientele, sa va aflati in legatura unul cu celalalt de-a lungul unei zile. Interactiunea cu partenerul, chiar daca este efectuata prin modalitati, gesturi si actiuni insignifiante, aparent banale, alimenteaza romantismul unei relatii si favorizeaza apropierea intre parteneri. Aratandu-ti ca te intereseaza persoana partenerului inseamna ca a-i arata ca il apreciezi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.