Setari Cookie-uri

Cum il faci sa te iubeasca mai mult...

Nu este o surpriza faptul ca femeile determina deseori schimbarea intr-o relatie. Dupa modul in care lucrurile evolueaza in societatea contemporana, femeile isi doresc ca partenerii lor sa se implice mai mult, fie in viata sociala sau in activitatile casnice sau familiale; acestea sunt moduri de manifestare a sprijinului si afectiunii pe care femeile le cauta in general.

Mai este un alt motiv pentru care nu trebuie sa astepti ca schimbarea sa vina din partea partenerului. Actionand in acest fel, ii conferi partenerului puterea in relatie. De fapt, ai alternative; poti actiona in ceea ce priveste sentimente fata de tine si fata de relatia ta pentru ca partenerul sa se poarte diferit cu tine

De PT Staff
Cuprins: Prezinta noutati in privinta aspectelor psihologice ale unei relatii. Starile depresive ale adolescentilor provocate de esecurile sentimentale; Studiu despre teama de sex a persoanlor anxioase; Avantajele barbatilor inalti in raport cu cei scunzi in ceea ce priveste intalnirile.

Despartirile: Doar o mica pasiune?

Unii oamenii nu uita niciodata prima iubire. De fapt, studiile au aratat ca primul esec sentimental, chiar daca dateaza din adolescenta, poate declansa stari depressive intinse de-a lungul vietii. Cei care sufera de perioade depresie sau cei cu stari depressive majore pot identifica debutul acestor stari intr-un eveniment stresant ce a avut loc cu scurt timp inainte de primul episode depresiv. Scott Monroe, un profesor doctor in psihologie la Universitatea Oregon, a descoperit ca pentru oamenii a caror depresie a debutat in adolescenta, sfarsitul unei relatii de dragoste tinde sa fie un eveniment traumanizant.
Manroe a identificat simptome ale depresiei la aproximativ 1.500 de adolescenti, apoi i-a intervievat in legatura cu evenimente majore din viata lor ce au avut loc in ultimii ani, inclusiv despartirea de un prieten-prientena.

Dintre adolescentii diagnosticati cu depresie sau care suferisera de aceasta in trecut, 46% au afirmat ca despartirea de partener a intervenit cu un an inainte de debutul bolii.
Desigur, descoperirile lui ar putea sa nu fie atat de dramatice precum par. Despartirile si mangaierile sunt evenimente normale in viata unui adolescent, subliniaza Monroe in The Journal of Abnormal Pshochology, si nu declanseaza depresia tuturor.

El considera ca unii au o sensibilitate predeterminata la momentele bune si rele din punct de vedere sentimental si la stari de tristete in asemenea perioade.Totusi, a fi indragostit ofera mult prea multe impliniri cuiva pentru a evita relatiile sentimentale doar pentru a nu suferi.

Intalnirile. Barbatii inalti chiar cuceresc fetele. Convingerea conform careia barbatii scunzi sunt dezavantajati in privinta intalnirilor nu este o simpla poveste. Cercetatorii au analizat recent fisele medicale a 3,200 de polonezi, cu varste cuprinse intre 28 si 60 de ani si au descoperit ca burlacii sunt in medii cu 1 cm mai scunzi decat cei casatoriti. Aceeasi diferenta de inaltime se regasea la barbatii fara copii in raport cu cei care aveau cel putin unul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.