Cele 4 anotimpuri ale casniciei si ale iubirii

In casnicia sau relatia ta cum este? Este soare? Cald si bine? Este vant? Frig si rece? Este toamna? Primavara sau vara? Este iarna? Gary Chapman, expertul in terapia cuplului, este de parere ca exista patru etape-anotimpuri ale casniciei.

“ Casnicia este o arta: trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi. (Rabindranath Tagore)

In casnicia sau relatia ta cum este? Este soare? Cald si bine? Este vant? Rece si frig? Este toamna? Primavara sau vara? Este iarna? Intr-un articol anterior iti prezentam cele patru anotimpuri psihologice ale vietii. In articolul de astazi iti prezentam care sunt cele patru anotimpuri ale casniciilor si ale relatiilor asa cum apar ele in viziunea expertului Gary Chapman - ne spun cei de la Garbo.

Iubirea vorbeste in culorile anotimpurilor: Cele patru etape-sezoane ale mariajului

Gary Chapman este un reputat specialist in psihologie si terapia cuplului, autor al mai multor carti de literatura motivationala. Una din cartile sale de capatai este si "The four seasons of Marriage" (Cele patru anotimpuri ale mariajului)”, carte ce porneste de la similitudinea pe care autorul o gaseste intre etapele unei casnicii si cele patru sezoane. Aceste anotimpuri ale casniciei, spune autorul, nu au nimic de a face cu durata mariajului, ci cu calitatea sa. Anotimpul in care se afla casnicia ta infatiseaza de fapt situatia si calitatea casniciei tale. Fiecare mariaj in parte este expus celor 4 sezoane, existand prin urmare patru anotimpuri ale casniciilor: casnicia-iarna, casnicia-primavara, casnicia-vara, casnicia- toamna. La un moment dat, fara sa urmeze succesiunea specifica anotimpurilor sau obligativitatea reluarii lor anuale, fiecare mariaj, se afla fie in primavara, fie in vara, fie in toamna, fie in iarna si poate ramane aici pentru o perioada cat mai indelungata de timp. “O casnicie poate fluctua inapoi si inainte intre toate cele 4 anotimpuri, ea aflandu-se intr-o permanenta stare de tranzitie”, afirma Chapman in cartea sa “Cele 4 sezoane ale casniciei”.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri