Setari Cookie-uri

Cea care ne ameninta Iubirea - Infidelitatea

Atunci cand esti inselat...

Tendinta persoanei inselate este de a se invinovatii,de a se ascunde in propria carapace si de a lua o decizie cat mai repede, chiar daca... nu va fi cea pe care si-o doreste cu adevarat.

Daca ajungi la concluzia ca poti trece peste si, cu mare durere in suflet iti calci pe orgoliu si decizi sa mai dai o sansa iubirii voastre... trebuie sa fii constienta ca-ti va fi greu. Partenerul trebuie sa aibe multa rabdare cu voi.Nu va feriti sa discutati acest subiect. De ce s-a ajuns la infidelitate? Cu ce s-a gresit in relatie? Daca puteti sa va dati raspunsuri pe care sa le acceptati atunci o parte din probleme sunt rezolvate.

Daca nu poti trece peste si ajungi la concluzia ca vrei sa va despartiti, daca pentru tine adulterul este punctul final al relatiei, atunci sa stii ca nu-ti va fi deloc usor, dar nici imposibil. Constientizeaza problema! Dragostea in multe cazuri poate fi un drog...

Drumul de acum incolo va fi lung. Iti iei viata in propriile maini. Incetul cu incetul o sa reusesti sa-ti recapeti increderea in tine. Te vei regasi? Vor fi momente cand iti va aparea in minte, iar toate amintirile incep sa te bantuie. Dar sa stii ca recaderea nu e un esec...sau o dovada de slabiciune, ci doar un pas spre vindecare.

Printr-un mecanism de aparare incerci sa eviti durerea, sa te aperi de experientele neplacute, dar persoanele care nu reusesc sa lupte, dezvolta foarte multe simtome: depresie, anxietate, abuz de droguri, alcool, insomnii. In cazul acesta trebuie sa apelezi la un specialist cat mai repede pentru a te ajuta sa-ti recapeti stima de sine, sa fi constient de ceea ce simti si gandesti. Constientizarea alunga toate aceste simptome care ne pot nelinistii viata.



Autor: Iulia Florea - psiholog
Citeste articolul integral pe Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.