Casatorie versus concubinaj

Casatorie versus concubinaj
Kudika
17 Iulie 2012

Tu ce alegi?

Un vechi proverb chinezesc spune ,,Orice drum oricat de lung ar fi incepe cu primul pas" ,un pas facut de catre cei doi parteneri. Cei doi aleg cum sa mearga in cuplu: casatorie sau concubinaj. Indiferent de ceea ce aleg cei doi, ideea de a fi punct de sprijin unul pentru celalalt,este lucrul cel mai important.Intr-un cuplu, ideea de sprijin este importanta, adica cei doi parteneri sa poata discuta si sa poata schimba idei.

Casatorie sau concubinaj?

Ideea de invata ca nu numai dragostea si actul sexuala sunt cele ce unesc,de a invata sa rada si sa planga impreuna, de a invata sa-si accepte toate frustrarile si dorintele, de a invata sa ajunga la poalele muntelui, un munte ce inseamna viata, adica viata in doi , de a invata ca dupa ploaie si furtuna rasare soarele intelegerii de sine si a intelegerii celui de langa tine.

Casatoria si concubinajul sunt doua lucruri disticte si de fapt ata de apropiate, unde cei doi parteneri isi fac juraminte. Dar inainte de a-si face juraminte trebuie sa invete sa ajunga in varful muntelui-relatia, pe care cei doi sa si-o construiasca in timp si impreuna.

Cei doi parteneri indiferent de modalitatea pe care si-au ales-o de a merge impreuna: casatorie sau concubinaj, trebuie sa-si constuiasca relatia pana sa ajunga in varful muntelui, sa-si aleaga impreuna acelasi traseu, sa invete sa ramana acolo indiferent daca este ploaie, furtuna sau crivat, indiferent de trecutul fiecaruia,indiferent de trecutul celuilalt.

Citeste articolul integral Casatoria si concubinajul pe Psiholife.ro

Foto: Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri