Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase traditii de nunta

Traditiile de nunta se transmit din generatie in generatie dar se si schimba de-a lungul timpului. Tu ce traditii vrei sa respecti la nunta ta?

Traditiile romanesti in ceea ce priveste nuntile sunt diferite in fiecare colt al tarii. Unii joaca ceaceaful in noaptea nuntii, altii joaca gaina, dar sunt si traditii universale pe care le regasim la fiecare nunta romaneasca.

1. Dansul mirilor

Mirii sunt cei care deschid petrecerea de nunta printr-un dans atent selectionat si cu grija repetat pana ce pasii sunt perfecti si piruetele impresionante. Dupa dansul mirilor sunt invitati nasii pe ring si apoi toti invitati.

2. Aruncarea buchetului

Cam pe la miezul noptii mireasa paseaza buchetul unei fete nemaritate care isi doreste sa devina si ea mireasa in curand. Operatiunea se desfasoara cam asa: toate fetele nemaritate de la nunta se aliniaza pe ringul de dans. Mireasa se intoarce cu spatele la ele si arunca buchetul fara sa vada in ce directie ajunge acesta. Se spune ca cea care prinde buchetul va imbraca rochia de mireasa anul urmator.

Citește și:

foto: mireasa, Shutterstock

3. Aruncarea jartierei

Este o traditie mai noua a nuntilor romanesti. Nu stiu exact de unde a pornit si cine a adus acest obicei in randul nuntilor romanesti, dar se pare ca este un moment pe gustul invitatilor mai ales daca este o nunta cu invitati tineri. Mireasa se asaza pe un scaun si isi ridica rochia pana ce ajunge la jartiera. Mirele trebuie sa scoata jartiera cu dintii si sa o arunce barbatilor necasatoriti care vor sa se aseze la casa lor. Ca si in cazul buchetului de mireasa si in cazul jartierei se intampla acelasi lucru: cel care o prinde se casatoreste anul ce vine.

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.