Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase traditii de nunta

Traditiile de nunta se transmit din generatie in generatie dar se si schimba de-a lungul timpului. Tu ce traditii vrei sa respecti la nunta ta?

4. Scoaterea voalului

Dupa ce buchetul de mireasa a fost aruncat mireasa renunta si la voal in favoarea unei esarfe ce arata ca a intrat in randul femeilor maritate. Voalul il preia domnisoara care a prins si buchetul, astfel ii cresc sansele ca intr-un an de zile sa imbrace rochia de mireasa mult visata.

5. Hora miresei

Hora miresei se danseaza dupa ce aceasta renunta la voal. Toate doamnele si domnisoarele prezente la nunta fac o hora mare iar mireasa le ia pe fiecare la dans in mijlocul horei. In tot acest timp mireasa primeste bani in san si urari din partea dansatoarelor.

6. Barbieritul mirelui

Sa nu spuneti ca mirele nu face mai nimic. Acesta se gateste si se barbiereste inainte sa plece sa isi ia mireasa. Un grup de barbati vin acasa la mire si il ajuta sa isi dea jos barba, sa imbrace costumul de mire si sa se pregateasca pentru nunta.

Citește și:

7. Gatitul miresei

In timpul in care mirele este pe drum nerabdator sa isi vada mireasa si sa o duca la altar aceasta se pregateste de zor. Nasa impreuna cu domnisoarele de onoare o machiaza, ii aranjeaza parul si o ajuta sa se imbrace astfel incat sa arate impecabil.

8. Furatul miresei

Dupa miezul noptii mireasa este furata sau se lasa furata de catre un grup de tineri care se duc intr-un club unde se distreaza un pic cat timp mirele incearca sa o rascumpere. De obicei doi dintre hoti vin la petrecere cu un pantof al miresei si negociaza cu mirele pretul pe care trebuie sa il plateasca. Bineinteles ca totul este pentru distractie iar pretul este unul semnificativ.

Foto prima pagina: mireasa frumoasa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.