Setari Cookie-uri

10 sfaturi pentru culorile decorului de nunta

Pentru a crea o atmosfera de vis in ziua nuntii decorul trebuie ales cu grija. In afara de flori, local, aranjamente, culorile sunt foarte importante, ele pot crea o atmosfera calda, romantica, vesela etc. Pentru a alege nuantele potrivite m-am gandit la cateva sfaturi ce te-ar putea ajuta.

Pentru a crea o atmosfera de vis in ziua nuntii decorul trebuie ales cu grija. In afara de flori, local, aranjamente, culorile sunt foarte importante, ele pot crea o atmosfera calda, romantica, vesela etc. Pentru a alege nuantele potrivite m-am gandit la cateva sfaturi ce te-ar putea ajuta.

1. Cauta culori ce sunt in acord cu tine, cu rochia si buchetul de mireasa. Aceasta nu inseamna ca vei alege culori asemanatoare ci, din contra, vei cauta sa gasesti acele nuante care iti contrasteaza putin tinuta, astfel incat tu sa fii in centrul atentiei. Totusi ai grija la contraste, ele nu trebuie sa fie prea mari, ideal este sa creezi un peisaj armonios pentru privirile invitatilor, dar care sa iti placa si tie.

2. Orienteaza-te dupa locul unde alegi sa faci nunta. La malul marii se potrivesc cel mai bine nuante de albastru, o atmosfera romantica, intr-un pisaj rustic nuantele de verde si rosu ce creaza o atmosfera vesela, iar daca nunta se desfasoara intr-un local ai la dispozitie o varietate de culori ce trebuie cu grija alese.

3. Sezonul te poate influenta, poti cauta culori, forme care sa fie in armonie cu natura, sa creezi o continuitate a peisajului in care se desfasoara nunta.

4. Hotaraste mai intai care sunt culorile dominante pe care le doresti, apoi te poti juca prin variate combinatii, vesele ori romantice, clasice, moderne sau care sa creeze o atmosfera dinamica, plina de energie.

5. Incearca pe calculator, in Paint de exemplu, culorile si combinatiile pe care le doresti. Cauta nunatele mai intense ori culori pastel, contraste si decide-te aspura culorilor exacte pe care le vei comanda. Poti folosi de asemenea si programe de simulare a camerelor, acestea sunt mult mai clare si scad posibilitatea comiterii unor greseli.

6. Ia seama materialelor din care va fi creat decorul, acestea pot avea un aspect mat, matasos, ori pot fi catifelate. Aceste aspecte pot schimba nuanta culorile pe care le-ai ales initial datorita luminozitatii si refexiilor pe care materialele le au.

7. Alege culorile in functie de ceea ce vrei sa exprimi, de ceea ce simbolizeaza momentul nuntii pentru tine. Poti alege o atmosfera romantica folosind culori calde, ori o ambianta vesela prin culori intense, jucause. Eleganta o poti crea printr-un décor clasic, folosind culori mai inchise ori mai pastelate, bine armonizate si contraste mai putine. De asemenea decoratiunile extravagante, exotice pot reprezenta si ele o alegere.
Citește și:

Kudika
6 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.