Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre cununia civila

Daca tot v-ati hotarat sa va casatoriti, acest fapt trebuie sa fie legalizat! Motiv pentru care e musai sa va prezentati la primarie pentru cununia civila. Insa despre aceasta trebuie sa cunoasteti cateva informatii, pe care vi le furnizez mai jos.

Daca tot v-ati hotarat sa va casatoriti, acest fapt trebuie sa fie legalizat! Motiv pentru care e musai sa va prezentati la primarie pentru cununia civila. Insa despre aceasta trebuie sa cunoasteti cateva informatii, pe care vi le furnizez mai jos.

In primul rand trebuie sa aveti varsta legala pentru a va putea cununa, aceasta fiind de minim 16 ani la femei si 18 ani la barbati.

La acest eveniment se duc tinerii si parintii lor, nu se fac invitatii. Daca rudele ori prietenii vor dori sa fie prezenti, o pot face insa fara nici o restrictie. Tinuta este una eleganta, sobra, insa nu spectaculoasa, cu rochii de ocazie ori fracuri, pentru ca aceasta cununie are loc dimineata.

Sunt necesari doi martori, care de obicei sunt nasii. Acestia se vor legitima la sfarsitul ceremoniei cu actele de identitate. Ora si data oficierii sunt stabilite de ofiterul de serviciu in functie de dorintele dumneavostra si de posibilitatile de care dispune serviciul.

Incercati sa nu intarziati. Daca acest lucru se intampla totusi, lasati alte cununii sa va sara randul, asta cu acordul ofiterului de serviciu. Inca un lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este ca oficiul starii civile are un fotograf propriu a carui functie nu o puteti demonta, chiar daca aveti fotograful dumneavostra deja angajat. Incercati sa negociati un minim de poze la dimensiuni cat mai mici cu acel fotograf daca nu ii doriti serviciile.

Actele necesare:


Sintetizat aveti nevoie de :

- certificate de nastere;
- certificate medicale prenuptiale (eliberate cu cel mult doua saptamani inainte de casatorie);
- buletine de identitate;
- declaratia de casatorie.

Detaliat:

1. Buletinele de identitate sau pasapoartele (pentru cetatenii straini sau cetatenii romani care domiciliaza in strainatate), original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sau aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria).

2. Certificatele de nastere in original si copie (nelegalizata).

3. Certificatele medicale prenuptiale (valabile 14 zile de la data emiterii si care trebuie sa valideze ca persoanele in cauza se pot casatori).

4. De la depunerea actelor si pâna la înregistrarea oficiala a casatoriei termenul este de 10-14 zile (inclusiv data expirarii certificatului prenuptial).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.