Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre cununia civila

Daca tot v-ati hotarat sa va casatoriti, acest fapt trebuie sa fie legalizat! Motiv pentru care e musai sa va prezentati la primarie pentru cununia civila. Insa despre aceasta trebuie sa cunoasteti cateva informatii, pe care vi le furnizez mai jos.

5. Prezenta fizica a ambilor soti la depunerea actelor sau doar a unuia daca se admite. Sunati inainte si interesati-va daca este nevoie de prezenta amandorura sau numai a unuia dintre soti.

6. Un plic timbrat autoadresat.

Actele se depun la Serviciul de Stare Civila în timpul programului cu publicul.

In cazul in care nu sunteti la prima casatorie:

In functie de situatia care a stat la baza finalizarii primei casnicii, in plus fata de actele precizate mai sus, sotii trebuie sa prezinte:

In cazul divortului:

- sentinta de divort in 2 exemplare, ambele legalizate precum si timbre fiscale sau chitanta C.E.C. ( in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in localitatea unde se oficiaza casatoria);
- daca in alta localitate s-a incheiat casatoria anterioara, atunci se va depune un singur exemplar din sentinta ramasa definitiva si legalizata.

In cazul decesului:

- certificatul de deces al celui decedat, in original si copie nelegalizata;
- in cazul in care din casatoria anterioara au rezultat copii si acestia sunt in ingrijirea sotului/sotiei care se recasatoreste, se vor prezenta certificatele de nastere in oiginal si copie nelegalizata.

Casatoria cu cetatean strain sau intre doi cetateni straini:

- certificatul de nastere, original, copie si traducere legalizata;
- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, in original, copie si traducere legalizata;
- dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respective;
- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania);
- in cazul in care ambii soti sunt cetateni straini sau cu domiciliul in strainatate va fi necesar sa se faca dovada sederii in municipiul in care se va solicita efectuarea casatoriei in intervalul cuprins intre data depunerii actelor si data oficierii casatoriei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.