Setari Cookie-uri

Cum sa alegi fotograful

Alegerea unui fotograf profesionist este obligatorie daca vreti ca albumul de nunta sa fie o amintire pe masura celor intamplate. Iata cateva sfaturi de urmat pentru a nu avea suprize neplacute cand veti privi pozele.

Alegerea unui fotograf profesionist este obligatorie daca vreti ca albumul de nunta sa fie o amintire pe masura celor intamplate. Iata cateva sfaturi de urmat pentru a nu avea suprize neplacute cand veti privi pozele.

Nu alegeti aceiasi persoana pentru fotografii si filmari. Chiar daca firma respectiva sau fotograful cu care vorbiti insista in privinta filmarilor, trebuie sa aveti in vedere ca momentele unei nunti nu pot fi surprinse de aceiasi persoana atat in poze cat si pe video, indiferent ca fotograful este un profesionist. Mai mult, daca la un anumit moment fotograful lipseste, macar cel ce se ocupa cu imaginile video sa fie prezent, altfel acel moment ar ramane doar in mintea dumneavostra si a invitatilor, fara o materializare care sa ramana in timp.

Asigurati-va ca vorbiti chiar cu fotograful! Multe firme trimit sa discute cu dumneavoastra, pentru imagine si putere de convingere, alta persoana decat fotograful care va veni la nunta dumneavoastra. Fie ca este vorba despre un agent de vanzari cu bune capacitati de manipulare sau un fotograf profesionist care are menirea de a va impresiona cu tehnica si albumele de care dispune, ideea de baza este sa va asigurati ca aceea este persoana care va veni la nunta dumneavoastra. Este obligatoriu sa incheiati un contract cu firma/ fotograful (altfel veti fi obligati sa platiti la final si ceea ce nu ar trebui, poze nereusite etc.) in care sa fie trecut numele fotografului care va veni la nunta si sa stabiliti preturi mai mici in cazul in care se va prezenta altcineva.

Fotograful trebuie sa fie o persoana comunicativa, vesela si lipsita de incapatanare. Comparativ cu alte persoane, fotograful este cel care aproape in permanenta va sta in preajma. Ganditi-va cum ar fi daca acesta ar fi suparacios, ori nu ar fi de acord cu ideile dumneavostra si ar avea mereu ceva de comentat sau nu le-ar accepta deloc pe principiul ca “nu se face asa, va spun eu cum se face”.

Cum veti sti ca este un profesionist? Cereti-i un album intreg cu poze de la o nunta. Nu este de ajuns daca va arata cateva poze reusite. Oricine poate sa aleaga dintr-o multitudine de poze cateva reusite chiar si fara a fi fotograf. De aceea este important sa vedeti toate pozele dintr-un album, chiar si pe cele mai putin reusite. Daca fotograful va refuza ori va gasi scuze si va va prezenta doar cateva poze, atunci veti sti cu siguranta ca nu stati de vorba cu un profesionist. Ii puteti cere cateva recomandari ale unor cupluri casatorite la nunta carora a participat. Le puteti cere acelora un album de nunta. Orice fotograf bun are pe cine sa recomande. Daca va refuza sa faca asta este evident ca are ceva de ascuns. Ii mai puteti cere sa va lase sa participati la o nunta impreuna cu el, astfel il veti vedea direct cum isi practica meseria si care este calitatea muncii sale. Trebuie sa tineti cont si de aparatura folosita. Daca utilizeaza aparate ieftine este evident ca nu a investit prea mult in acest domeniu. Nu va lasati pacaliti in privinta albumului de poze cu vedete. Este posibil ca pentru nunta acestora sa fi facut rost de aparatura mai buna pe care nu este obligatoriu sa o foloseasca la si pentru dumneavoastra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.