Setari Cookie-uri

Cum sa alegi fotograful

Alegerea unui fotograf profesionist este obligatorie daca vreti ca albumul de nunta sa fie o amintire pe masura celor intamplate. Iata cateva sfaturi de urmat pentru a nu avea suprize neplacute cand veti privi pozele.

Daca v-ati asigurat ca persoana cu care vorbiti este fotograful care va veni la nunta dumneavoastra, este cazul sa discutati detaliile despre fotografii. Aici sunt mai multe lucruri de luat in evidenta. In primul rand discutati stilul fotografiilor: clasic ori fotojurnalistic. Fotografiile clasice sunt cele cu personajele si decorul aranjate, statice. Stilul fotojurnalistic este unul modern, care prinde in dinamica persoanele, asa cum sunt ele si cum se manifesta, redand mai multe informatii cu privire la personalitatea fiecaruia (mimica, gesturi, priviri etc.). Hotarati imreuna cu fotograful pe care din striluri il veti folosi si asigurati-va ca acesta se preicepe, cereti-i fotografii care sa ateste ca pozeaza in stilul respectiv (ori ambele stiluri). Alt detaliu important se refera la imprimarea fotografiilor, marimea lor, tipul aparatului cu care se realizeaza pozele. Stabiliti un pret clar de la inceput pentru fotografiile brute si pentru cele imprimate, caci altfel puteti ajunge in situatia in care sa platiti si poze nedorite. Este bine cunoscut faptul ca aparatele de fotografiat cu film ofera imagini de calitate superioara atat in privinta claritatii cat si a culorilor, insa exista riscul ca unele poze sa nu fi iesit bine si acest lucru il constatati abia dupa developare. Mai mult, filmul se poate voala si pierdeti toate pozele. In schimb, aparatele digitale nu prezinta aceste riscuri, dar sunt mai greu de utilizat (necesita diverse reglari in functie de poza).

Ati putea de asemenea stabili cu fotograful sa va faca un semn cand va surprinde intr-o situatie potrivita fotografierii. Astfel puteti intarzia putin intr-o anumita pozitie pentru a fi surprinsa intr-o poza.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.