Setari Cookie-uri

Cum sa alegi muzica la nunta

Multe detalii sunt importante, insa in cea mai mare parte distractia invitatilor la nunta depinde de muzica pe care o asculta.

Multe detalii sunt importante, insa in cea mai mare parte distractia invitatilor la nunta depinde de muzica pe care o asculta.

O situatie in care toti invitatii sau majoritatea lor prefera un anumit gen muzical este doar teoretica. Nuntasii sunt de diferite varste, cu diverse preferinte: unora le place clasicul, altora jazzul, altora muzica populara etc.

Cum sa ii multumesti pe toti?

In primul rand verificati lista invitatilor. Vedeti cati sunt mai in varsta, cati mai tineri si observati care sunt majoritari, caci de obicei tinerii danseaza cel mai mult si intretin atmosfera de petrecere. Anticipati ce muzica asculta invitatii, doar ii cunoasteti, si faceti o lista cu cateva genuri muzicale comune. Daca stiti unele melodii preferate a unor prieteni si va plac si voua, atunci le puteti adauga si pe acelea.

Cu toate ca nunta este a voastra, totusi nu puteti alege o muzica ce sa va placa exclusiv voua, mai ales daca aveti gusturi muzicale care nu sunt chiar comune cu cele ale invitatilor (de exemplu rock). Da, nunta este a voastra, dar si invitatiile tot voi le-ati trimis. Frumos este sa le respectati si lor gusturile, altfel nu ii mai invitati. Chiar daca, spre exemplu, nu suportati deloc genul popular, totusi puteti face exceptie pentru cateva melodii, o hora fiind in cele mai multe cazuri foarte apreciata, mai ales cand nu aveti numai invitati tineri. Incercati sa evtitati melodiile lente, cateva sunt suficiente, altfel riscati ca nuntasii sa se plictiseasca.

Formatie sau Dj?

Orice alegere prezinta dezavantajele ei. Va puteti orienta in primul rand dupa ce doriti voi, dar incercati sa urmati recomandarile unor prieteni care au facut nunta de curand, caci pe internet sau din reclame este greu sa va faceti o impresie reala. Este bine mai intai sa alegeti genurile muzicale, ca apoi sa va decideti, in functie de acestea, daca veti chema o formatie sau un Dj, tinand cont ca formatia are un repertoriu limitat.

Formatia

De v-ati orientat spre o formatie intrebati ce genuri muzicale abordeaza si ce stiu ei mai bine sa cante. Informati-va cu privire la repertoriul pe care il au. Daca exceleaza in genul popular, insa ati considerat ca majoritatea invitatilor prefera muzica moderna, este clar ca va trebui sa cautati pe altcineva. Alegerea unei formatii are avantajul ca aceasta incinge mai bine atmosfera. Puteti incerca si un cvartet, insa cred ca veti simti lipsa percutiei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.