Setari Cookie-uri

Cum sa alegi muzica la nunta

Multe detalii sunt importante, insa in cea mai mare parte distractia invitatilor la nunta depinde de muzica pe care o asculta.

Totusi, daca v-ati hotarat, asigurati-va ca au echipament profesionist, inclusiv statie de amplificare (PA). Intrebati daca au lumini si daca acestea se platesc separat. Stabiliti preturile pe ore si aveti in vedere daca au pauze lungi sau daca vor canta la cerere.

Avand in vedere ca o formatie canta live, incidente pot aparea oricand: fie pe unele melodii falseaza, fie fac prea multe pauze ori se incurca etc. Totusi trebuie sa aveti in vedere ca vocea unui artist nu poate fi folosita la un nivel calitativ inalt prea mult timp. Dupa cateva ore orice solist oboseste si aceasta se va observa in vocea lui. Oricum, o nunta cu formatie e plina de dinamism.

Dj-ul

Avantajul in a alege un Dj este acela ca nu are un repertoriu prestabilit si poate face rost de orice melodie doriti. Acesta va veni cu o multitudine de CD-uri din care va trebui sa va alegeti muzica dorita, asa ca incercati sa faceti asta din timp.

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti un Dj:

Aparatura pe care o foloseste sa fie una de profesionist. Inecracti sa alegeti un Dj care are un mixer performant. Specificati-i acestuia dimensiunile localului unde va avea loc petrecerea pentru a veni cu aparatura pe masura.

Intrebati daca are si lumini, acestea vor crea o atmostefra dinamica.

Unii Dj au si aparate de fum, intrebati daca Dj-ul ales de voi dispune de asa ceva.
Asigurati-va ca are un microfon bun, nu o jucarie cum sunt cele folosite la calculator. Astfel va face dedicatii si va antrena invitatii la dans.

Pentru a fi un Dj bun nu inseamna ca este suficient o aparatura performanta. Acesta trebuie sa stie sa mentina nuntasii pe ringul de dans, sa observe spre ce muzica inclina invitatii, sa stie sa schimbe melodiile la timp si sa refuze cu tact avalansa de cereri venite din partea invitatilor. Un Dj bun simte ce se intampla pe ringul de dans. Stabiliti cu Dj-ul ales ce melodii ati dori pentru anumite momente ale nuntii, ca acesta sa stie clar ce are de facut.

Puteti opta pentru ambele variante, petrecerea sa fie deschisa de o formatie, iar in restul serii sa aveti un Dj. Cum muzica face distractia, va doresc cele mai bune alegeri si o nunta ca in povesti!

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.