Setari Cookie-uri

Ne mutam impreuna inainte de nunta?

Ca satoria este probabil ultimul nivel la care ajunge un cuplu, nivel, ce-i drept, greu de mentinut. Insa cum se ajunge aici? V-ati indragostit, sunteti convinsi ca va iubiti la nebunie si v-ati gasit alesul/aleasa, asa ca faceti impreuna un drum scurt pana la primarie si gata? Sau va intalniti o perioada, considerand ca este de ajuns sa consolidati o realtie?

Casatoria este probabil ultimul nivel la care ajunge un cuplu, nivel, ce-i drept, greu de mentinut. Insa cum se ajunge aici? V-ati indragostit, sunteti convinsi ca va iubiti la nebunie si v-ati gasit alesul/aleasa, asa ca faceti impreuna un drum scurt pana la primarie si gata? Sau va intalniti o perioada, considerand ca este de ajuns sa consolidati o realtie?

Viata impreuna - un mod de a trai complex

Viata impreuna reprezinta un mod de trai complex, in care trebuie sa stii sa oferi si sa primesti, sa fii empatic, sa manifesti intelegere fata de partener, sa ai un comportament controlat, fara crize de isterie, fara jigniri, sa stii sa ajuti si sa sustii, sa ierti, sa fii deschis, sa treci peste orgoliu, sa imparti activitatile casnice, banii, sa fii romantic si cu un suflet cald, puternic cand celalalt e slab etc.

Tot in viata de cuplu intra si dorinta sexuala a carei importanta, in ciuda parerilor opuse a multor oameni, reprezinta poate chiar mai mult de jumatate din relatie. De ce spun asta? Pentru ca o relatie de cuplu implica dorinta sexuala continua, dincolo de intelegerea rationala, acolo unde nu exista aceasta dorinta e societate, prietenie, colegialitate, orice dar nu relatia dintre doi iubiti. Sexualitatea este o caracteristica umana care nu ocoleste nici o persoana ajunsa la maturitate, ea facand diferenta dintre o relatie de cuplu si orice alt fel de relatie. Drept urmare, fiecare simte nevoia de a imparti cu cineva aceste dorinte. Daca partenerul de cuplu nu reprezinta ceea ce iti doresti, energia ta sexuala se va orienta in alta parte si intr-un final relatia se sfarseste sau apare aventura. Cel mai simplu mod de a descoperi daca partenerul de viata este cel ales este sa observi daca in gandurile si fanteziile tale apare doar el. Daca mintea iti zboara spre un ideal sau spre alta persoana ar trebui sa manifesti sinceritate fata de tine insati.

Citește și:

Avantajele mutarii impreuna

Personalitatea unui om este complexa si anumite trasaturi nu le poti cunoaste decat in situatii inedite. Astazi se practica foarte mult mutatul impreuna inaintea casniciei. Daca luam in consideratie evolutia istorica a mariajului, lucrurile par firesti. De la casatoriile aranjate de parinti sau rude s-a ajuns la casatoriile din dragoste, din dorinta proprie a cuplului. Mai mult, experienta dureroasa a neintelegerii propriilor parinti ii face pe iubiti sa fie foarte atenti atunci cand fac un pas atat de important.

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.