Setari Cookie-uri

Ne mutam impreuna inainte de nunta?

Ca satoria este probabil ultimul nivel la care ajunge un cuplu, nivel, ce-i drept, greu de mentinut. Insa cum se ajunge aici? V-ati indragostit, sunteti convinsi ca va iubiti la nebunie si v-ati gasit alesul/aleasa, asa ca faceti impreuna un drum scurt pana la primarie si gata? Sau va intalniti o perioada, considerand ca este de ajuns sa consolidati o realtie?

In fine, cand locuiti impreuna intelegerea trebuie sa domine la orice nivel. Si nu-i usor. Trebuie sa hotarati de comun acord cum impartiti banii, timpul liber, sa stiti ca acasa nu se aduc nervii de la serviciu, sa va intelegeti in bucatarie, in principii de viata, sa urmati acelasi drum de viitor, sa aveti conceptii asemanatoare, conteaza pana si somnul impreuna. Doi iubiti care reusesc sa doarma imbratisati inseamna ca intr-adevar se potrivesc. Daca va respingeti in somn nu este un semn bun. Mai mult, daca unul sforaie ii perturba somnul celuilalt care, mai devreme sau mai tarziua, va dori sa doarma separat, astfel vor fi ratate discutiile dinainte de culcare si diminetile in care va veti trezi impreuna.

Mici inconveniente pot sa apara oricand, dar, daca va iubiti, veti invata cu timpul sa va intelegeti reciproc. Cu toate ca impartiti si ceea ce este personal ori intim, respectul fata de celalalt nu trebuie sa dispara niciodata. Atunci inseamna ca nu mai exista admiratie, apreciere etc.

Cunosterea atenta a partenerului este un principiu de baza atunci cand cautati o casnicie. Aceasta nu inseamna ca nu se mai pastraza acel mister. Acesta va exista intotdeauna, toti avem parti pe care nici noi nu ni le cunoastem si, mai mult, cu fiecare zi ce trece oamenii se schimba, in fiecare zi traim experiente noi. Asa ca cel de langa tine va avea tot timpul un teren nou de exploatat.

Multe cupluri observa ca nu se inteleg abia dupa ce s-au mutat impreuna. Numai asa poti vedea partile negative ale unei persoane, cum se comporta de obicei, cum se cearta, cum se impaca, daca reproseaza ori da dovada de egoism, daca are puterea de a recunoaste cand greseste, care ii sunt reactiile de baza etc. Atunci cand locuiti impreuna adevarurile ies la iveala. Unele persoane si-au dat seama ca inca nu sunt pregatite pentru viata de cuplu dupa o perioada traita impreuna ori ca persoana iubita nu este de fapt ceea ce isi doresc.

Un alt avantaj al mutatului impreuna il reprezinta acela ca, neavand la baza o legalizare a relatiei (casatoria), partenerii nu au o siguranta la fel de mare asupra relatiei lor. Asta ii face sa fie mai atenti si sa lupte mai mult pentru a se simtiti cat mai bine impreuna. Practic, romantismul se mentine la alt nivel. Diferenta intre casatorie si concubinaj nu este foarte mare, poate doar planul psihologic face o diferenta vizibila si facilitatile date de statut ori imaginea publica. Oricum s-a observat ca multi din cei ce traiesc impreuna nu au copii, ceea ce ar intari ideea ca vor mai intai sa se cunoasca.

In fine, o perioada traita impreuna reprezinta “polita de asigurare” a unei casnicii sanatoase. Daca v-ati hotarat ca va intelegeti si traiti fericiti impreuna, casatoria va fi un pas inevitabil si dorit, iar tot ce va ramane de facut este sa incercati sa mentineti dragostea ca la inceput.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.