Setari Cookie-uri

Dieta pentru mirese

La gandul ca va fi mireasa viseaza fiecare femeie si se vede frumoasa ca o printesa, admirata de toti cei prezenti si iubita fara limite de sotul ei. Imaginatia e cel mai bun magician si in vise este usor sa ai un aspect impecabil, insa in realitate nimeni nu este perfect si trebuie sa faci tot posibilul pentru a ascunde sau elimina toate acele defecte ce stau in calea frumusetii tale desavarsite.

Nu te infometa!

Daca te gandesti cumva ca prin infometare vei determina organismul sa scoata din depozitele adipoase pentru a-si desfasura activitatile te inseli. Va topi masa musculara, nu grasimile, astfel vei observa cum celulita se accentueaza si capata un aspect deosebit de inestetic, ca peste cateva luni sa te intrebi de ce iei kilograme in plus, daca manaci doar un mar pe zi. Ei bine, organismul “intelege” prin lipsa de alimente ca trece printr-o perioada grea si e bine sa valorifice orice primeste, astfel pana si un mar pe zi va fi “pus de-o parte”. Mai mult, te vei lenevi la modul propriu, caci organismul va incerca sa reduca din cheltuielile energetice zilnice, astfel nu vei mai manifesta dorinta de a te plimba seara, vei prefera sa nu te mai ridici de pe scaun, sa nu mai alergi dupa masina sau sa urci scarile, vei incepe sa uiti “de la mana pan’ la gura”, caci si procesele mintale necesita energie, asa ca vor fi reduse. Concluzionand, nu te infometa, caci mai rau iti faci.

Dieta nu se incepe brusc

Chiar daca iti propui ca “de maine” sa incepi dieta, eliminand o lista intreaga de alimente din regimul zilnic, este bine sa fii realista si sa recunosti ca nu poti face toate acestea brusc si sa urmezi dieta pe termen lung. In plus, nici nu este sanatos sa schimbi radical si brusc un regim alimentar pe care probabil il ai de ceva timp, chiar daca nu este foarte sanatos. Cel mai bine este sa scoti treptat din alimentatie acele mancaruri, prajituri etc. ce nu isi au locul intr-un regim de hrana sanatos. Nu renunta definitiv la ele, ci o data pe saptamana te poti bucura de o prajitura sau o mancare ce contine ceva mai multe grasimi.

De asemenea, in cazul in care mananci mai mult la masa, este cazul sa micsorezi portiile. Cum? In functie de aprecierile tale, imparte mancarea in farfurie in cateva portii mai mici, spre exemplu in cinci. In fiecare saptamana elimina cate o portioara pana ajungi la doua. De asemenea incearca sa nu mananci mai mult de doua feluri la o masa si sa iti permiti un desert doar la pranz.

Dulciurile trebuie eliminate!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.