Setari Cookie-uri

Dieta pentru mirese

La gandul ca va fi mireasa viseaza fiecare femeie si se vede frumoasa ca o printesa, admirata de toti cei prezenti si iubita fara limite de sotul ei. Imaginatia e cel mai bun magician si in vise este usor sa ai un aspect impecabil, insa in realitate nimeni nu este perfect si trebuie sa faci tot posibilul pentru a ascunde sau elimina toate acele defecte ce stau in calea frumusetii tale desavarsite.

Spre bucuria ta aceasta teorie este falsa. Nu trebuie sa elimi dulciurile din alimentatie, ci doar sa mananci acele “dulciuri” care iti fac bine. Ma refer aici la miere si fructe, destul de bogate in zaharuri si totodata si in vitamine. Evita prajiturile, sucurile dulci, cremele si mai ales frisca.

Daca iti place sa rontai cate ceva intre mese, bine ar fi sa renunti la acest obicei, desi de multe ori iti pare imposibil. Daca nu se poate, atunci incearca sa mananci legume sau fructe feliate marunt, evitand fainoasele, alunele (foarte calorice, se spune ca o aluna are atatea calorii cat un camion de castraveti), ciocolata sau bomboanele.

Dimineata se mananca obligatoriu

Chiar daca nu esti obisnuita, iti vei face un obicei de acum inainte: sa mananci in fiecare dimineata! Masa de dimineata este foarte importanta nu numai in privinta energizarii organismului, dar este strasn legata de eliberarea unor hormoni implicati in reglarea metabolismului. Astfel beneficiile unei mese de dimineata sunt mult mai mari.

In privinta alimentelor, dimineata puteti manca oua (nu mai multe de trei pe saptamana), lactate, branzeturi (evitand branza topita si cascavalul care este foarte bogat in grasimi), miere, dulceata, neaparat un iaurt (reface flora intestinala si echilibreaza tranzitul, astfel nu mai sunt retinute toxine la nivelul colonului, toxine ce sunt cunoscute ca fiind implicate in favorizarea depozitarii lipidelor, astfel apare surplusul de kilograme). Ceaiurile sunt bune dimineata, la fel si fructele, precum si cereale din cand in cand (nu prea des, sunt foarte bogate in zaharuri).

La pranz puteti manca o ciorba de zarzavaturi si carne de pui, vita sau peste de preferat la gratar. Cel mai bine este sa asociati carnii o garnitura din legume, nu orez sau cartofi care sunt foarte bogate in zaharuri. O salata sau un desert sunt permise.

Seara puteti consuma o salata facuta chiar de voi, din legumele pe care le doriti, eventual cu bucati de carne, peste, branza etc, dupa pofta inimii.

Nu uitati sa va hidratati, beti macar un litru de lichide pe zi.

Nimic nu se poate fara miscare!

Orice dieta trebuie completata cu o baterie de exercitii fizice. Cel mai comod este sa alegi atletismul, caci poti alerga la orice ora, fara a fi necesar un program la o sala de fitness. Daca insa aceasta idee nu te multumeste si timpul iti permite, mergi la o sala unde sa iti aranjezi un program de exerctitii fizice astfel incat sa iti soliciti musculatura macar de trei ori pe sapamana.

Va doresc spor si sa fiti miresici cu o silueta de invidiat!


Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.