Setari Cookie-uri

Tendinte pentru tortul de nunta

De la nici o nunta nu poate lipsi tortul, acesta fiind una dintre marile atractii ale serii. Delicatesa trebuie aleasa cu grija atat din punct de vedere estetic cat si... gustativ.

De la nici o nunta nu poate lipsi tortul, acesta fiind una dintre marile atractii ale serii. Delicatesa trebuie aleasa cu grija atat din punct de vedere estetic cat si... gustativ.

Tortul trebuie asortat stilului nuntii, rochiei de mireasa, buchetului acesteia si sa va reprezinte personalitatea, el fiind ca o «mascota» a tinerilor casatoriti. Comandarea tortului se face cu cateva luni inainte, dupa intense documentari si orientandu-va dupa tendintele actuale in materie de torturi de nunta.

Iata care sunt tendintele moderne privind delicatesa serii, tortul de nunta.

Asortarea tortului. Daca pana acum tortul de nunta era in majoritatea cazurilor alb sau de culoarea ciocolatei, acum torturile poarta culori asortate stilului nuntii, rochiei de mireasa sau/si buchetului acesteia. Spre exemplu pentru o nunta pe plaja foarte indicat ar fi un tort albastru pal decorat cu perle si scoici, ori pentru o nunta in aer liber un tort cu decoratiuni florale, colorat in aceleasi nuante cu decorul de nunta ori nuante contrastante.

Multe decoratiuni sau torturi ceva mai... simple? Se poarta detaliile. Decoratiuni florale ori din fructe proaspete, decoratiuni ce imita broderii etc, insa foarte bine realizate, detaliul fiind foarte important. Sunt la moda pentru torturile de nunta culorile.

Marimi impresionante sau torturi mici? Ati spune ca marimea torutlui este in stransa legatura cu numarul invitatilor. Foarte adevarat, insa unele etaje ale acestuia pot fi false, din spuma inghetata, consumabile fiind doar doua trei etaje. Astfel veti avea un tort impresionant ca dimensiuni si estetica la preturi destul de mici.

Un singur tort sau suporturi etajate. Tendintele moderne se indreapta catre torturile asezate pe suporturi etajate. Aceste suporturi pot fi unul deasupra celuilalt sau pot crea forme in spirala ori nedefinite, in funtie de preferintele fiecaruia.

Artificiile sunt obligatorii. Pline de spectaculos si luminozitate, artificiile nu trebuie sa lipseasca din prezentarea tortului de nunta. Acestea pot insoti fiecare suport al tortului ori pot fi asezate pe masa pe care acesta este adus, fiind mai inalte sau mai putin inalte, colorate sau nu, dupa dorinta mirilor. Artificiile sunt foarte frumoase si fac din momentul aducerii tortului un adevarat spectacol.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.