Setari Cookie-uri

Nunta voastra sau a parintilor?

Sunteti foarte indragostiti, va intelegeti minunat iar el tocmai s-a gandit ca ar dori sa intemeieze o familie cu tine. Te cere in casatorie, iar de acum in colo incepe jocul. Indiferent de discretia pe care o veti avea in organizarea nuntii, parintii nu pot fi evitati si nici parerile acestora.

Sunteti foarte indragostiti, va intelegeti minunat iar el tocmai s-a gandit ca ar dori sa intemeieze o familie cu tine. Te cere in casatorie, iar de acum incolo incepe jocul. Indiferent de discretia pe care o veti avea in organizarea nuntii, parintii nu pot fi evitati si nici parerile acestora.

Pentru ca vreti sa pastrati relatiile va trebui sa dobanditi rapid arta conversatiei, doar asa puteti face ca lucrurile sa se desfasoare dupa placul vostru. O cearta cu mama-soacra nu este indicata, mai ales daca relatia acesteia cu Alesul este una buna. Criticand-o pe ea, s-ar putea sa se simta si el criticat. Lucrurile sunt de asemenea valabile si in relatia inversa: ginere-mama miresei. Mai mult, la nunta voastra veti dori cu siguranta sa va aveti parintii alaturi si sa va intelegeti cu ei, nu sa va aruncati priviri taioase.

Totul incepe cu lista invitatilor. Vor dori si ei sa aiba dreptul la cteva invitatii, care in scurt timp vor deveni zeci de invitatii. Colegele de serviciu, vecinele, prietenele, rudele indepartate, totate aceste persoane trebuie sa le vada copiii cand se casatoresc, chiar daca voi... nu ati vrea sa le vedeti pe toate la nunta voastra. Vor incepe discutiile contradictorii si comparatiile pe care parintii le vor face intre ei: dar cuscrii cati invitati au? Nu va faceti griji, exista solutii pentru fiecare situatie. Spre exemplu, veti face voi lista de invitati. Mai intai ii veti scrie pe toti cei care va vin in minte, apoi va luati trei culori. Cu prima culoare ii incercuiti pe cei care obligatoriu vor veni la nunta. Cu a doua culoare ii marcati pe cei care v-ar face placere sa fie prezenti, dar nu este strict necesara prezenta lor. Mai apoi numarati persoanele bifate pana acum. In functie de numarul acesta, mai puteti scadea sau cei ramasi vor fi incercuiti cu ultima culoare, cea care are semnificatie eliminatorie. Mai departe, in functie de numarul invitatilor care v-au iesit raportat la numarul pe care l-ati fi dorit, lasati loc de cateva persoane care vor veni din partea parintilor. Spuneti-le ca va mai raman “x” locuri, in care vor trebui sa se incadreze, fara a depasi nici macar cu un invitat numarul propus.

Citește și:

Alegerea nasilor poate fi inca un pas presarat cu discutii. Nasii de cununie ai parintilor lui sau cei pe care ii doriti voi? Evident, cei pe care ii veti alege voi. Lucrurile se comoplica insa cand sunteti prieteni cu nasii “traditionali”. Insa o discutie realista cu parintii si nasii cred ca ar clarifica lucrurile.

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.