Setari Cookie-uri

Idei de vara pentru nunta voastra

Vara este sezonul cel mai potrivit unei nunti. Nu trebuie sa va mai faceti griji ca va fi frig, ca poate ploua sau nu veti gasi in tinp util haina potrivita pentru rochia de mireasa.

Vara este sezonul cel mai potrivit unei nunti. Nu trebuie sa va mai faceti griji ca va fi frig, ca poate ploua sau nu veti gasi in timp util haina potrivita pentru rochia de mireasa.

Pentru ca sezonul va permite, bucurati-va de vremea ideala pentru o petrecere de neuitat. Cel mai indicat este ca vara sa organizati petrecerea de nunta in aer liber, inclusiv cununia religioasa. In felul acesta invitatii vostri de pot bucura de atmosfera de vis inca din timpul zilei, caci imediat dupa cununia religioasa se pot destinde in decorul de basm pe care l-ati creat special pentru cele mai frumoase momente din viata voastra.

Desi in alte tari este foarte practicata aceasta metoda, totusi pe meleagurile noastre am vazut mai rar o cununie religioasa in aer liber. Oamenii sunt mai superstitiosi, insa o cununie religioasa in aer liber are acceasi valoare ca una oficiata in cadrul bisericii. Preotii cer confectionarea unui minicortulet, apoi se va amenaja altarul, o minicatapeteasma cu icoane in spatele careia se va afla o cruce mare de lemn. Se tine o slujba speciala, apoi preotii oficiaza cununia religioasa a mirilor. Decorul este unul superb: un covor rosu, lung, iar pe margine stalpi ornati cu voal alb si ornamente florate in ton cu cromatica nuntii. Mai apoi nuntasii vor ramane asezati la mese urmarind cu sufletul incercat de emotii sa auda acel “DA” ce finalizeaza juramintele de dragoste ale mirilor.

Citește și:

Aceasta alee frumos amenajata poate fi pastrata in timpul petrecerii de nunta ca fiind aleea centrala dintre mese ce poate continua, de exemplu, spre ringul de dans.

Decorul, in general floral, este unul plin de culoare. Se folosesc de preferabil flori de sezon, iar decoratiunile variaza in functie de bugetul fiecarui cuplu. Chiar si la preturi mici se pot aranja decoratiuni superbe, diferenta fiind doar in privinta plantelor de ornament (cele exotice sunt mult mai scumpe) si a tehnicilor de confectionare (se pot obtine diverse efecte: de gheata, chiciura, roua, cristal etc). Florile de sezon sunt cele mai potrivite si pot fi ornamentate impreuna cu flori de camp, renumite prin culoarea vie si prospetimea pe care o emana.

Mesele pot fi acoperite fie de corturi sustinute pe stalpi albi decorati, fie de acoperisuri confectionate din lemn si vopsite in alb, de care pot atarna decoratiuni florale in ghivece sau suporturi speciale. Decorul meselor este bine sa fie atat inalt, cat si jos, la nivelul mesei, creindu-se un echilibru si o coloristica mult mai bine distribuita in decorul de ansamblu al nuntii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.