Setari Cookie-uri

Ghid practic pentru meniul de nunta

Una din problemele pe care si le pun mirii atunci cand trebuie sa aleaga locatia pentru nunta o reprezinta stabilirea detaliilor despre meniul de nunta. Fiecare restaurant are regurile si costurile sale, astfel unele locatii pot fi mai permisive si mai ieftine decat altele chiar daca au acelasi numar de stele.

Una din problemele pe care si le pun mirii atunci cand trebuie sa aleaga locatia pentru nunta o reprezinta stabilirea detaliilor despre meniul de nunta. Fiecare restaurant are regurile si costurile sale, astfel unele locatii pot fi mai permisive si mai ieftine decat altele chiar daca au acelasi numar de stele.

Cand vine vorba despre mancarea la nunta, mirii isi pun tot soiul de intrebari, precum: “Ce sa contina meniul?”, “Cat costa meniul?”, “Ce rezerve exista?” etc. Insa nu va ingrijorati, fiecare intrebare are si raspuns.

Ce trebuie sa contina meniul la nunta?

Probabil ca “lista standard” a preparatelor o cunoasteti deja:
- Un aperitiv rece
- Un aperitiv cald
- Supa sau ciorba optional
- Un preparat traditional (sarmalutele cu mamaliga sunt cele mai preferate)
- Un preparat cu friptura (de pui sau peste de preferabil)
- Desertul: o prajitura, o inghetata, salata de fructe, insa aveti grija sa nu fie mai delicioasa decat tortul miresei
- Bautura: apa minerala si plata, sucuri (cateva genuri, cu acid si naturale), vinul alb si rosu, sampania si cafeaua.

Citește și:

Insa alte amanunte pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand stabiliti meniul pentru nunta sunt mai putin cunoscute. Spre exemplu atunci cand negociati preturile nu va bucurati daca ati obtinut un meniu la un pret avantajos, ci intrebati care sunt cheltuielile adiacente. In multe situatii mirii erau bucurosi de pretul meniului, ca la finalul nuntii sa afle ca suma totala de plata este cu mult mai mare, caci include: serviciile chelnerilor, lumanarile sau alte produse decorative, chiria localului etc. Incercati sa incheiati un contract care sa includa suma FINALA de plata.

Un alt sfat se repera la tipul alimentelor incluse in meniu. Spre exemplu pentru aperitive alegeti cat mai multe sortimente, chiar daca sunt mai mici cantitativ (asa aveti mai mult control ca nu veti fi furati, spre exemplu: o rosie, un ardei, doua rulade cu carne, “x” grame cascaval etc). Alegand cat mai multe alimente veti fi siguri ca vor fi pe gustul tuturor. Interesati-va daca printre invitati sunt persoane vegetariene sau cu meniu de hrana special (diabetici, cardiaci etc). Stiu ca este o munca in plus, insa grija pentru fiecare invitat ii va face pe acestia sa se simta apreciati si respectati. De asemenea daca sunt invitati si copii, acestia pot avea meniuri speciale si... mai mici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.