Setari Cookie-uri

Meniu usor... de vara

Daca locatia sau invitatii reprezinta motive ce va impun oarecum sa respectati traditia atunci alegerea meniului de nunta nu va mai da mari batai de cap caci lucurrile se rezuma la ciorba, sarmale, friptura si desert. Daca insa doriti o nunta mai sofosticata, cu specific, atunci alegerea meniului dar si aranjarea sa in farfurii si pe mese reprezinta detalii foarte importante.

Daca locatia sau invitatii reprezinta motive ce va impun oarecum sa respectati traditia atunci alegerea meniului de nunta nu va mai da mari batai de cap caci lucurrile se rezuma la ciorba, sarmale, friptura si desert. Daca insa doriti o nunta mai sofosticata, cu specific, atunci alegerea meniului dar si aranjarea sa in farfurii si pe mese reprezinta detalii foarte importante.

Caracteristicile unui meniu ideal

Desi in realitate alegerea meniului poate reprezenta o intreaga filosofie, totusi caracterisitice de baza ale meniului ideal sunt urmatoarele: el trebuie sa fie usor (sa nu li se faca rau invitatilor) si gustos (astfel incat nuntasii sa manance cu placere si sa mai pomeneasca si dupa).

Meniu pentru o nunta de vara

Vara este poate cel mai frumos sezon pentru organizarea nuntii, avand la dispozitie toate variantele posibile, de la o nunta intr-un local pana la cele in aer liber, la mare sau chiar la munte intr-o poiana ce deschide peisaje impresionante.

Citește și:

Totodata vara are ca inconvenient caldura care poate reusi sa moleseasca toti invitatii sau fazorizeaza starea de rau mai ales la mancare. Tocmai de aceea trebuie sa aveti grija la decor sa nu contina lumanari, fiind indicat cel cu boluri de apa (apa absoarbe caldura). Mancarurile grele si sofisticate sau fierbinti nu sunt indicate. Indiferent daca alegeti o servire clasica sau meniul suedez noi va propunem cateva idei pentru o nunta in plina vara.

Aperitivele

Fiindca este vara va permiteti aperitivele usoare si sofisticate din fructe de mare. Daca alegeti insa platourile clasice, sunt recomandate alimente precum branzeturi slabe, legume si salate si preparate reci din carne slaba de pui sau peste. Se recomanda evitarea preparatelor grase precum sunca, cascavalul, smantana, maionezele si preparate din carnuri grele precum cele de porc, oaie, vanat etc. Fiti atenti la ornarea platourilor, sa nu uitam ca printre primele lucuri care starnesc apetitul se afla stimulul vizula, apoi mirosul si in final gustul. Ganditi-va cu cata pofta priviti intr-o revista... o inghetata sau o friptura sa zicem. Nu simtiti nici miros, iar de gust nici nu se pune problema, insa stimulul vizual poate fi foarte puternic. Chiar daca aveti invitati cu gusturi mai clasice, aranjamentul in platou le poate starni macar curiozitatea de a incerca gustul preparatelor. Se prefera sa alegeti pentru aperitive bauturile ce se servesc cu gheata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.