Setari Cookie-uri

Meniu usor... de vara

Daca locatia sau invitatii reprezinta motive ce va impun oarecum sa respectati traditia atunci alegerea meniului de nunta nu va mai da mari batai de cap caci lucurrile se rezuma la ciorba, sarmale, friptura si desert. Daca insa doriti o nunta mai sofosticata, cu specific, atunci alegerea meniului dar si aranjarea sa in farfurii si pe mese reprezinta detalii foarte importante.

Primul fel

Fiindca este vara invitatii au nevoie de alimente racoritoare. Se recomanda sa serviti supe reci sau usor caldute daca contin carne de pui, lista acestora constand in: supa bulgareasca, supa de pui, supele de legume, acestea fiind cele mai potrivite pentru petrecerea voastra de nunta.

Al doilea fel

Adesea mai preferata pentru felul doi este friptura. Cum spuneam mai sus, nu se recomanda carnurile grele ci cele de pui si peste. Este indicat sa fie preparate la gratar alaturi de o garnitura de legume sau o salata apetisanta, servite cu vinuri reci. Atentie, nu serviti un singur fel de carne, mai ales peste, caci sunt multe persoane carora nu le place.

Desertul

Fiindca este vara organismul simte nevoie permanenta de lichide, astfel ca deserturile zemoase sunt cele mai apreciate. Fructele sunt elementele cheie ale unui desert de vara, astfel ca o salata de fructe servita aspectuos intr-o cupa cu siropuri deasupra este foarte apreciata. Daca tot vorbim de cupe, puteti servi fructe de padure in ciocolata lichida, se servesc reci si au poate cel mai bun gust imbinand dulcele ciocolatei cu acrisorul si aroma desavarsita a fructelor de padure. Este un desert deosebit. O alta alternativa ar fi o cupa de inghetata frumos ornata cu ciocolata si siropuri de caramel si fructe. Daca aceste idei sunt poate prea costisitoare sau pur si simplu nu le puteti pune in practica mai puteti alege prajituri reci cu fructe.

Citește și:

Atentie insa la bauturi, nu le alegeti numai pe cele care se beau reci sau cu gheata ci lasati o varianta cat mai comuna de bauturi care se servesc la temperatura camerei, caci este posibil sa aveti printre invitati persoane care au probleme cu gatul sau sunt raciti.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.