Setari Cookie-uri

6 must know in alegerea pantofilor de mireasa

Ziua nuntii este una atat de asteptata, la care femeile viseaza inca de cand erau fetite, la acea imagine ca smulsa din povesti, cand pot fi printesele zilei in care si-au depus juramintele in iubire si pot intemeia o familie. Nu-i de mirare ca cele care se pregatesc de nunta cauta saptamani sau chiar luni rochia de mireasa care sa le indeplineasca visul.

2. Confortul
Desi poate considerati ca designul este cel mai important, totusi confortul joaca un rol deosebit in buna-dispozitie pe care ar trebui sa o ai in ziua nuntii. Daca pantofii te rod, ba chiar iti pot crea rani serioase fiindca ii vei purta ore in sir, nu doar iti vei strica mersul feminin si elegant, insa iti va crea si un disconfort teribil. Nu este cazul sa te gandesti ca vei lipi plasturi, se vad si dau un aspect destul de neplacut pentru o zi in care trebui sa arati impecabil. De aceea alege cu grija pantofii astfel incat sa fie confortabili si eventual sa aiba pernita daca nu esti obisnuita sa mergi pe tocuri. Pernitele se pot cumpara si separat, fiind ca niste branturi pufoase si extrem de confortabile.

3. Alegerea inaltimii pantofilor
Atunci cand alegi dimensiunile tocului trebuie sa tii cont atat de confortul tau, dar si de inaltimea partenerului in unele cazuri. Daca esti micuta, ai fi tentata sa alegi toc inalt, insa nu face asta daca nu esti obisnuita sa mergi pe tocuri – pentru ca esti micuta lungimea talpei tale este evident mai mica decat cea a unei femei inalte, astfel ca pentru tine un toc de 8 centimetri sa spunem poate fi resimtit ca fiind foarte inalt fata de o femeie care are talpa mult mai mare, raportul fiind altul. Daca sunteti obisnuite sa mergeti pe tocuri si inaltimea partenerului va permite, atunci puteti alege fara sa stai pe ganduri tocuri inalte, fiind cele mai sexy, feminine si totodata elegante. Nu va recomand sa alegeti tocurile groase in dimensiuni, ci cele subtiri si delicate. Chiar daca aparent credeti ca tocul gros va confera mai multa stabilitate, in realitate un pantof bine centrat are aceeasi stabilitate indiferent daca tocul este subtire sau gros. Nu alegeti platforme, acest tip de talpa este conceput pentru purtarea de zi cu zi, in niciun caz pentru ocazii speciale.

Citește și:

4. Cum sa fie varful pantofului?
Daca sunteti superstitioase, se spune ca pantoful miresei trebuie sa fie acoperit, ci nu sanda sau cu o portiune ce lasa sa se vada cateva degetele cu o pedichiura deosebita. Daca nu sunteti superstitioase, atunci aveti ceva mai multa libertate in alegerea pantofilor. Sandalele sunt potrivite pentru nuntile organizate vara sau la finalul primaverii/inceputul toamnei. Pantofii putin decupati in fata sunt usor extravaganti si totodata creaza iluzia de alungire a piciorului, putine femei pot purta aceste tipuri de pantofi fiindca sunt foarte pretentiosi – trebuie sa aiba talpa mica in raport cu corpul, degetele si formatul unghiilor (cel putin cele vizibile) trebuie sa fie perfecte, deosebit de aspectuoase, insa avantajul este ca acest tip de pantofi sunt foarte sexy. Pantofii cu varful acoperit sunt de departe cei mai preferati de mirese, iar aici aveti posibilitatea de a alege intre cei cu varful rotunjit (va recomandam sa nu fie alungit, ci foarte mic si delicat, eventual cu latura interna a varfului un pic mai mica decat cea externa, creand o linie foarte naturala) sau varf ascutit (cei foarte ascutiti alungesc piciorul si “fura” din feminitate, fiind mai degraba foarte eleganti, dar nu neaparat potriviti pentru o astfel de ocazie).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.