Setari Cookie-uri

5 intrebari... financiare inainte de nunta

Viata in doi este minunata, insa dragostea trece si prin stomac. Sunt cateva obiective pe care trebuie sa le indepliniti inainte de nunta, financiare sau nu, sa stiti sigur ca va cunoasteti suficient de bine, unii chiar pledeaza pentru concubinaj, ca o perioada de proba premergatoare casatoriei.

Viata in doi este minunata, insa dragostea trece si prin stomac. Sunt cateva obiective pe care trebuie sa le indepliniti inainte de nunta, financiare sau nu, sa stiti sigur ca va cunoasteti suficient de bine - unii chiar pledeaza pentru concubinaj ca o perioada de proba premergatoare casatoriei.

banii in cuplu Se spune ca in casatorie trebuie sa va fiti alaturi la bine si la greu, dar din pacate oamenii se schimba cu trecerea timpului, nu mai sunt la fel ca atunci cand au zis “DA”, iar aspectul financiar devine unul important, indiferent cat de bine va intelegeti. Specialitii sustin ca principala cauza a conflictelor domestice este reprezentata de bani si de comportamentul indiferent care apare in relatia de cuplu, de rutina. Avand in vedere rata divorturilor, poate este o idee buna sa luati in vedere si aspectul financiar, chiar daca... nu suna a fi tocmai moral. Va prezentam 5 dintre cele mai importante intrebari despre latura financiara la care trebuie sa gasiti un raspuns satisfacator dupa propriul vostru sistem de valori.

Citește și:

1. Veniturile fiecaruia sau venituri comune?
Dupa casatorie trebuie sa stiti ca veniturile voastre nu mai sunt individuale, ci devin comune. De aceea este important sa va cunoasteti unul altuia veniturile. Este bine sa spuneti adevarul, caci minciuna are picioare scurte si ascunderea unui astfel de aspect poate distruge increderea partenerului. Desigur, intrebarea nu este valabila pentru cuplurile care se casatoresc de timpuriu, inainte de a avea un job si o cariera in fata. Dar chiar in in ultima situatie nu ar strica sa fie cunoscute perspectivele si planurile de viitor. Chiar daca suna imoral, este firesc ca fiecare sa isi doreasca confortul sau, dar si al familiei si copiilor.

2. Ce bunuri detine fiecare dintre voi?
In tara noastra contractele prenuptiale nu au o valoare clara daca am putea considera ca sunt chiar contracte prenuptiale. Legile permit impartirea bunurilor ca mod principal de separare prin divort, iar un contract prenuptial nu mai are valoare. De aceea trebuie sa stiti clar cu ce bunuri intrati intr-o casnicie si daca sunteti dispusi sa le impartiti. Aceasta cauza sta la baza multor indecizii privind casatoria si ii caracterizeaza in special pe barbati care nu vor sa se casatoareasca din cauza pierderilor financiare prea mari pe care o casatorie le poate impune.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.