Setari Cookie-uri

5 intrebari... financiare inainte de nunta

Viata in doi este minunata, insa dragostea trece si prin stomac. Sunt cateva obiective pe care trebuie sa le indepliniti inainte de nunta, financiare sau nu, sa stiti sigur ca va cunoasteti suficient de bine, unii chiar pledeaza pentru concubinaj, ca o perioada de proba premergatoare casatoriei.

3. Care sunt datoriile fiecaruia?
Odata casatoriti raspundeti legal in egala masura privind datoriile care devin comune. Astfel ca este bine sa va interesati de credite si alte datorii finaciare periculoase care va pot zdruncina serios viata si confortul.

4. Conturi comune sau separate?
Sunt sugerate conturile separate din timpul casatoriei, chiar daca s-a investit egal de ambele parti, nu se stie niciodata ce intorsura ia viata, nu este indicat sa imputerniciti partenerul. Altfel, bancile nu iau in calcul statutul de sot sau sotie cand trebuie sa dea bani, doar cand... le trebuie returnati.

5. Investiti in viitor?
Iata o intrebare de nota 10. Investitiile vor tine de acel “impreuna”, chiar si cand nu aveti verigheta pe mana. O casa in familie, o masina, poate si gandurile unui copil inseamna investitii. Este o balanta delicata aceasta a finantelor care se instaleaza in fiecare cuplu subtil, ca un vierme ce mananca dragoste, incredere, dar si fidelitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.