Setari Cookie-uri

Cele cinci limbaje ale iubirii

Afla care sunt cele cinci modalitati fundamentale prin care se manifesta iubirea in cadrul unui cuplu.

Suntem diferiti si intelegem iubirea in mod diferit. Unii dintre noi vor ca iubirea si afectiunea partenerului sa capete mai des forma cuvintelor. Altii in schimb isi doresc ca partenerul sa isi poata exprima iubirea nu doar prin cuvinte sau gesturi frumoase, ci si prin actiuni sau fapte concrete. Unii dintre noi au fost implicati in relatii de iubire din care au iesit dezamagiti sau raniti. De ce? Pentru ca celalalt a esuat sa-l iubeasca in maniera in care si-ar fi dorit si s-ar fi asteptat, pentru ca nu se simteau “suficient de” iubiti. “Nu poate sa ma iubeasca”, “Daca nu-mi arata inseamna ca nu ma iubeste de fapt”, “Mi-as dori sa ma iubeasca ALTFEL”, “Mi-ar dori sa isi demonstreze CUMVA iubirea, nu doar sa spuna ca ma iubeste… si ATAT”… cati dintre noi nu au auzit aceste framantari si nemultumiri din partea prietenilor sau cati dintre noi nu le-au experimentat pe propria piele? Da. Iubirea are caile ei cunoscute si necunoscute, intortocheate si umblate NEcorespunzator de multe ori.

Citește și:

Fiecare persoana vorbeste un limbaj de baza al iubirii si, pentru a se simti cu adevarat implinita si fericita intr-o relatie, are nevoie sa-l auda sau sa-l primeasca de la partenerul sau. Se poate intampla ca intr-un cuplu cei doi parteneri sa vorbeasca limbaje diferite ale iubirii, iar unul dintre parteneri spre exemplu sa aiba nevoie de cuvinte de incurajare, iar celalalt de gesturi. Putem vorbi toate cele cinci limbaje ale iubirii, insa unul dintre ele va prevala. Fiecare persoana dispune de anumite asteptari de la partenerul de viata si in functie de aceste asteptari este evaluat gradul de implicare si de iubire al partenerului. Fiecare din cei doi parteneri trebuie sa invete cum sa-si exprime implicarea fata de partener, sa-si exprime iubirea asa cum o percepe celalalt, sa inteleaga limbajul iubirii pe care il asteapta partenerul. Fara a se schimba insa sau fara a-si manifesta dorinta de a-l schimba pe celalalt… Revenind insa... care este limbajul iubirii pe care il vorbesti tu? Care este limbajul iubirii pe care il vorbeste partenerul tau? Si cum sunt aduse la un numitor comun cele doua limbaje? Cum ii daruiesti partenerului iubirea ta? Cum o exprimi? Cum isi exprima acesta iubirea fata de tine?

Citește și:

Gary Chapman este un cunoscut expert in terapia cuplului si autor al mai multor carti de literatura motivationala. Cartea care l-a consacrat insa pe plan international este cartea “Cele cinci limbaje ale iubirii”, carte de care cu siguranta multi dintre voi au auzit. Conform expertului in teoria relatiilor, limbajele iubirii sunt de fapt modalitatile de comunicare verbala si nonverbala existente in interiorul unui cuplu. Comunicarea este cu siguranta cheia fericirii si a implinirii intr-o relatie. Ea singura, atunci cand se realizeaza la un nivel optim, in concordanta cu asteptarile ambilor parteneri, poate intensifica si consolida legaturile emotionale dintre cei doi parteneri de cuplu. Afla din articolul prezent care sunt cele cinci limbaje fundamentale ale iubirii in conceptia lui Gary Chapman. Afla care este limbajul iubirii de care ai nevoie pentru a te simti implinita in relatia ta, afla care este limbajul iubirii care il poate face pe partenerul tau sa se simta fericit:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.