Setari Cookie-uri

Cele cinci limbaje ale iubirii

Afla care sunt cele cinci modalitati fundamentale prin care se manifesta iubirea in cadrul unui cuplu.

Dragostea vorbeste prin calitatea timpului pe care il petreci alaturi de partener

Daca timpul de calitate este limbajul tau primar inseamna ca momentele in doi sunt extrem de importante pentru tine. Timpul petrecut in doi este modalitatea cea mai potrivita prin care partenerul isi poate manifesta iubirea fata de tine. Te simti speciala atunci cand partenerul tau te include in activitati care ii fac si va fac amandurora placere. Iti face placere sa impartasesti cu el bucuria momentului. Ai nevoie de perioade de timp in care atentia partenerului sa se concentreze complet si neimpartit asupra ta, asupra voastra ca si cuplu. In lipsa dorintei partenerului de a te implica in activitatile sale, in conditiile amanarii anumitor planuri comune, in cazul in care partenerul nu te asculta, te poti simti neglijata si ranita. Timpul de calitate in cuplu nu se refera la timpul fizic petrecut in fata televizorului, ci la timpul petrecut in fata unui film care va face placere amandurora, timp in care comunicati, va simtiti bine impreuna, va apropiati mai mult unul de celalalt. Conversatiile, plimbarile, mesele in doi, un hobby comun, experientele in doi, toate acestea pot suda puternic legaturile intr-un cuplu.

Citește și:

Dragostea vorbeste prin daruri care exprima afectiunea

A-ti placea sa primesti daruri de la partener si a vedea in acest lucru o dovada de afectiune nu inseamna ca esti materialista sau superficiala. Cadourile marunte si aparent nesemnificative pot transmite cel mai puternic mesaj de iubire. Unele persoane au reactii pozitive fata de manifestarile palpabile ale iubirii. Unele persoane nu sunt impresionate de cadoul in sine, ci de gestul in sine, de ideea de a face un cadou, de atentia si de timpul pe care le presupune alegerea unui cadou personalizat. A alege un cadou pentru persoana iubita, oricat de banal ar fi el, inseamna a-ti exprima afectiunea, a-i arata ca te-ai gandit la ea, ca nu ai uitat-o, ca ai avut in vedere preferintele sale.

Dragostea vorbeste prin ceea ce faci pentru celalalt

Sunt persoane, este de parere Gary Chapman, care vorbesc limbajul serviciilor si al favorurilor. Sunt oameni care raspund pozitiv fata de lucrurile – semnificative sau mai putin semnificative- pe care partenerul le face pentru ei, de dragul lor. Cand partenerul iti spune “ma iubesti? vrei sa ma ajuti?”, iata un indiciu graitor al faptului ca limbajul sau principal al iubirii este cel al actelor si al serviciilor. Nu trebuie sa prepari cina sau sa dai cu aspiratorul spre exemplu daca acest lucru nu iti face placere. Partenerul tau nu trebuie sa spele vasele doar pentru a evita reactia ta de manie. Daca aceste favoruri sunt facute din datorie, din obligatie, din frica, pentru a evita ca partenerul sa nu se supere, pot aparea resentimente, iar iubirea se poate transforma usor in manipulare. Pentru a fi percepute ca o dovada a dragostei, aceste mici servicii trebuie facute intr-un mod pozitiv, fara a fi rugati in mod expres. Oricat de bizar ar suna, pentru un partener care vorbeste limbajul micilor servicii o fraza de genul “Stiu ca esti obosita, lasa-ma sa fac eu asta pentru tine” poate reprezenta o dovada puternica de iubire.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.