Setari Cookie-uri

Ce inseamna de fapt o viata in doi?

In zilele noastre viata de cuplu si-a schimbat mult trasaturile fata de alte vremuri cand responsabilitatile fiecaruia dintre cei dou membrii ai cuplului erau destul de clare, cand ideea divortului abia daca exista si femeile erau mai mult sau mai putin respectate in viata de cuplu, cand acestea isi incepeau viata sexuala dupa casatorie...

In zilele noastre viata de cuplu si-a schimbat mult trasaturile fata de alte vremuri cand responsabilitatile fiecaruia dintre cei doi membrii ai cuplului erau destul de clare, cand ideea divortului abia daca exista si femeile erau mai mult sau mai putin respectate in viata de cuplu, cand acestea isi incepeau viata sexuala dupa casatorie...

viata de cuplu Astazi exista concubunaj, interesul aproape omniprezent pentru bani al celor doi indragostiti, responsabilitatile sunt altele, femeile au cariera, la fel si barbatul, copilul care ar veni nu se bucure de un parinte liber care sa se ocupe de educatia lui, iar oamenii devin parca din ce in ce mai egoisti.

Am strans mai jos cateva pareri despre ce inseamna o viata de cuplu, cum ar trebui sa se iubeasca cei doi, sa se sustina reciproc. Amalia este o cititoare fidela a noastra, ea fiind cea care a deschis acest topic:
"Pare o intrebare stupida, dar nu este. Eu m-am trezit neajutorata in fata ei. Am o relatie, suntem impreuna de vreo doi ani jumate, vorbim despre casatorie dar inca nu-i nimic concret. Problema care m-a determinat sa-mi pun aceasta intrebare a fost determinata de urmatoarele constatari: noi nu stam in orasul in care lucram, ci la vreo 20 km, deci eu trebuie sa fac naveta zilnic si in zilele bune ajung in doua ore jumate la birou. Daca am treaba la 8 dim, cum mai in fiecare zi se int, trebuie sa ma trez la 5:30. El are masina, face doar jumatate de ora (nu depinde de ora fixa a microbuzului si nici de mijl de transport, metrou etc.) si eu as face la fel ca timp daca as avea masina... care sta in curte degeaba. Sta acolo pt ca eu probabil nu stiu sa conduc de nota 10. E f frig acolo... si de curand ne-am certat, iar problema s-a pus in felul urmator: nu mai merge, imi iau lucrurile in cat timp vreau si plec. Toate veniturile mele se duc in casa, pt amandoi, eu daca vreau sa plec, am doar lucurrile cu care am venit... merita sa investeti atat in viata de cuplu? Ma gandesc acum ca daca plec.... as avea multe beneficii, multe, dar nu pe el. Ce inseamna de fapt viata de cuplu? Cum se impart cheltuielile si pana unde ar trebui sa se sustina cei doi? Eu cred ca situatia in care ma aflu nu se cheama relatie de cuplu... "
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.