Setari Cookie-uri

Rugaciunile fetelor singure pentru casatorie

Vreti sa fiti cerute in casatorie? Va doriti sa va intalniti sufletul pereche? Se spuna ca puterea credintei este foarte mare, ca autoinductia si dorinta pura face lucrurile si universul sa se miste in favoarea celui cu dorinte arzatoare. Dar ne sunt oare rugaciunile suficiente?

Vreti sa fiti cerute in casatorie? Va doriti sa va intalniti sufletul pereche? Se spune ca puterea credintei este foarte mare, ca autoinductia si dorinta pura fac lucrurile si universul sa se miste in favoarea celui cu dorinte arzatoare. Dar ne sunt oare rugaciunile suficiente?

M-am decis sa scriu aceste randuri inspirata de povestea reala cu care se confrunta una dintre cele mai bune prietene.

O fata venea in alt oras pentru a-si vizita in week-end iubitul. “Pacatuiau”, se iubeau nebuneste, insa a doua zi fata avea remuscari si pleca impreuna cu el la Biserica sa se spovedeasca, apoi in urmatoarea saptamana lucrurile decurgeau la fel. Ceea ce nu intelegea el era motivul caintei, nu intelegea de ce nu putea fi iubit fara pareri de rau...

El era in facultate in acea perioada, apoi s-a angajat ca agent de vanzari. Lucreaza in acest post de doi ani, este un om plin de viata, dornic de aventura, sociabil, iubeste agitatia si natura. Doar ca plimbarile lor pentru a admira un peisaj au loc doar atunci cand excursia include vizitarea unei Manastiri... Oare inteleg oamenii gresit anumite aspecte religioase? Oare nu ne-a fost spus sa ne bucuram de viata, in limitele bunului simt, iar asta nu inseamna ca ne putem plimba cu orice alta ocazie?

Barbatul a ajuns sa isi insele iubita, aflandu-se la un pas de a se desparti de aceasta. Motivele lui releva anumite carente relationale. Iubita lui nu iese in societate, decat atunci cand viziteaza doua cupluri in atmosfera unde ea se simte bine. Seara nu se uita la un film bun, nu impart jocuri intime sau probleme comune, el este singur fiindca ea sta in pat, in liniste, citind acatiste si carti de rugaciuni.

Cand merg in vizita la acesti prieteni, ea se aseza la calculator, restul jucau table, remi, vorbeau si se distrau. Din unul din aceste cupluri face parte si prietena mea. Intr-o zi, pur si simplu curioasa cu privire la ce ar putea sa faca de fiecare data cand venea la ea acea fata pe calculator, a cautat istoricul paginilor web accesate Atunci a inteles ca prietenul lor avea dreptate si nu exagera cand se plangea. Toate paginile accesate vizau rugaciuni sau acatiste pentru maritis.

Oare doar rugaciunea conteaza? Celebra expresie care spune ca “Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si-n traisa” sugereaza ideea ca si noi trebuie sa incercam sa intretinem darurile ceresti. Acelasi lucru se intampla si intr-o relatie, oricare ar fi motivul de distragere (rugaciunea, obisnuinta, lenea, oboseala etc.). O relatie are nevoie in permanenta de vitalizare. De momente frumoase petrecute in doi, dar si de socializare. Dar este nevoie si de credinta...

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.