O problema in organizarea nuntii o reprezinta alegera meniului de nunta.
Ce puteti alege pentru meniul clasic, traditional:
- Un aperitiv rece sau cald – in general se servesc mezeluri, branzeturi, legume, preparate din carne, icre;
- Supa sau ciorba – aceasta poate fi cu carne sau fara, dar ideal este sa optati pentru preparate comune, care pot fi pe gustul tuturor. In zilele noastre tot mai multe cupluri renunta la acest fel de mancare;
- Un preparat traditional (sarmalutele cu mamaliga sunt cele mai preferate);
- Un preparat cu friptura (de pui sau peste de preferabil) cu garnitura de cartofi nature sau prajiti;
- Friptura de peste cu garnitura (de obicei cuplurile aleg acest sortiment si renunta la supa);
- Desertul: o prajitura, o inghetata, salata de fructe, insa aveti grija sa nu fie mai delicioasa decat tortul miresei;
- Bautura: apa minerala si plata, sucuri (cateva genuri, cu acid si naturale), vinul alb si rosu, sampania si cafeaua, dar si bautura pentru antreu.