Titlu original: The Othello Response: Conquering Jealousy, Betrayal and Rage in Your Relationship

Banii n-aduc fericirea. Timpul liber da!

Autor: Dr. Kenneth C. Ruge si Barry Lenson

Anul aparitiei: 2012

Pret: 20 Lei

Carte disponibila pe site-ul CurteaVeche.ro

Cand gelozia, monstrul cu ochi verzi, scapa de sub control, se transforma intr-un sindrom distructiv — pe care autorii l-au denumit sindromul Othello, dupa personajul omonim al lui Shakespeare. Lenson si Ruge analizeaza problemele generale ale relatiilor.“ - Library Journal

Agresivitatea patologica este principalul vinovat pentru mai mult de jumatate dintre crimele care au loc in lume si factorul corelat aproape intotdeauna cu actele de violenta domestica. Din pacate insa, statisticile nu vorbesc despre raul cauzat de gelozia obsesiva si efectele devastatoare pe care le are aceasta asupra relatiilor de cuplu.

Paralela cu Othello, piesa lui William Shakespeare, ne arata ca gelozia este o problema veche de cand lumea, ce tine de firea omului. Autorii vin insa cu solutii noi, care se bazeaza pe experienta lor de terapeuti specializati pe probleme de cuplu. Prudenta, moderatia, introspectia si comunicarea eficienta sunt doar cateva dintre aspectele fundamentale pe care e bine sa le luam in calcul pentru a avea o relatie matura si echilibrata.

Autorii propun un nou concept, sindromul Othello, pentru a explica o forma de gelozie din ce in ce mai raspandita. Explicatia data cazurilor prezentate in aceasta carte, ale unor persoane care au trecut prin experiente sinuoase de natura afectiva si au luat un anumit tip de decizii — mai mult sau mai putin inspirate —, vine in ajutorul celor care isi pun intrebari cu privire la relatia lor de cuplu.

5 tipuri de barbati de care ne-am saturat
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: