Setari Cookie-uri

Taina casatoriei si virginitatea (sau nucul si ghinda)

Suntem invatate despre cele 7 taine bisericesti, dar ce este atat de tainic la o nunta?

Legatura dintre vagin si verigheta nu este plauzibila: „ceea ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta” nu este despre himen, este despre legatura invizibila dintre cei doi norocosi care sunt convinsi ca si-au gasit sufletul pereche si intre care nu trebuie sa se amestece nici mama, nici tata, nici vecina din coltul satului, nici verisorul matusii din strabunici.

Stim cele 10 porunci? Le stim. S-a scris ceva despre pastrarea himenului neatins pana cand ai verigheta pe deget si ai purtat coroana in biserica? Nu.

Stim pildele? Le stim. S-a scris ceva despre cum trebuie sa iti pastrezi fecioria si undelemnul pentu bunul samaritean care te va lua de nevasta? Nu.

Stim pasii in care a fost facuta lumea? Stim. Dumnezeu le-a zis lui Adam si Evei sa nu manance din nenorocitul acela de copac, nu sa nu isi ofere placere trupeasca unul altuia.

Citește și:

Pacatuiesti cu cuvantul sau cu gandul daca blestemi pe cineva sau daca ii doresti sau ii promiti moartea, nu daca te gandesti la pozitii sexuale sau la faptul ca ai putea avea mai mult de un partener de sex pe viata.

Tainic este corpul nostru, cu minunatele lui celule, nicidecum faptul ca intri in biserica imbracata in panza alba si iti pui niste cercuri pe deget. Aceea nu este o taina: toata lumea stie ce se intampla dincolo de usile bisericii si tocmai de aceea foarte multi nu vor sa incerce aceasta experienta mistica.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.