Setari Cookie-uri

Totul despre cununia religioasa

Cununia religioasa este o Taina de binecuvantare a unirii destinelor celor doi tineri si se spune ca in timpul slujbei harul dumnezeiesc se coboara asupra mirilor.

  • Intrebati de succesiunea micilor evenimente din cadrul slujbei. Nu am sa detaliez aici care sunt acestea caci ele difera in functie de religie si de ceea ce accepta si mirii. Totusi o informare este binevenita. Aceasta va va ajuta sa va faceti o idee mai clara asupra cununiei si veti trece mai usor peste momentele in care nu intelegi ce spune preotul, stiind in prealabil ce urmeaza a se intampla.

Este bine sa luati in calcul si timpul rezervat fotografiilor. Pentru aceasta puteti stabili dinainte cateva cadre, iar daca se intampla ca nunta precedenta sa se decaleze in timp, puteti profita de minutele de asteptare facand poze. In felul acesta veti scuti timp si veti umple minutele de asteptare cu ceva interesant si dinamic.

Este evident ca nu le veti putea face pe toate doar voi doi, asa ca este bine sa impartiti sarcini cavalerilor si domnisoarelor de onoare. Astfel evitati riscul unor accidente ca uitatul verigehtelor, actelor etc.

Puteti avea pentru orice eventualitate o trusa medicala pregatita pentru a nu fi luati prin surprindere daca i se va face cuiva rau.

Actele necesare si regulile privind acceptarea cununiei de catre biserica difera de la o religie la alta.

Pentru Biserica Ortodoxa Romana conditiile impuse ar fi urmatoarele:

  • mirii sa nu fie rude de grad I pana la VII, sa nu fie incuscriti si sa fie botezati in cadrul Bisericii Ortodoxe. Casatoriile mixte nu sunt teoretic admise, dar se poate cere aprobarea Episcopului locului.
  • tinerii trebuie sa fie spovediti si cuminecati inaintea cununiei.
  • nasii sa fie botezati si cununati in cadrul aceleiasi Biserici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.