Setari Cookie-uri

Ce buchet ti se potriveste?

Cum unei femei ii sta foarte frumos cu flori in mana, ca o comparatie adusa frumusetii si gingasiei acesteia, la fel unei mirese nu ii poate lipsi buchetelul.

Cum unei femei ii sta foarte frumos cu flori in mana, ca o comparatie adusa frumusetii si gingasiei acesteia, la fel unei mirese nu ii poate lipsi buchetelul.

Din trecut si pana in timpurile noastre buchetele mireselor au trecut prin numeroase schimbari, atat in privinta culorilor cat si a formei. Daca pe vremea bunicilor noastre florile pe care le purta mireasa erau albe, caci simbolizau puritatea, astazi buchetele sunt indraznet colorate. De la mov ori rosu pana la culori mai pastelate, miresele aleg florile pentru nunta conform personalitatii lor. Cele mai indraznete ori mai pasionale vor alege culorile mai tari, ca rosu, mov, chiar si albastru, iar cele care adora clasicul vor inclina spre culorile pastelate.

Cromatica florilor este aleasa in armonie cu decorul nuntii, cu rochia miresei si accesoriile acesteia. Punandu-va imaginatia la treaba si cerand sfatul florareselor veti avea buchetelul la care visati. Am intrebat prin mai multe florarii care sunt cele mai cerute aranjamente florale, astfel ca am selectat mai jos cateva tipuri de buchete si florile care li se potrivesc.


Buchetul clasic


Acest mod de aranjare a florilor a fost adoptat cu mult timp in urma si in continuare ramane un aranjament frumos, dorit de mirese. Florile se strang cu o panglica intr-un buchet de forma rotunda, bine aranjat. Avantajul unui astfel de buchet il reprezinta faptul ca puteti alege pentru realizarea lui foarte multe specii florale, de la mici la mari. Se potrivesc la fel de bine florile mai mici precum si cele mai voluminoase, cum ar fi trangafirii, crinii, irisii etc.

Buchetul purtat pe brat


La noi acest gen de buchet este mai putin intalnit. Florile se aranjeaza in forma de glob si se prind cu o panglica. Mai apoi buchetul se prinde de mana ca o gentuta. In acest fel nu vei mai avea nevoie si de gentuta pe care sa o asortezi la rochie. Aceste buchete insa nu sunt foarte accesibile din punct de vedere al florilor astfel ca nu puteti alege orice fel de floare pentru realizarea lor. Veti avea nevoie de flori ceva mai mici ori cu multe petale, cum sunt trandafirii.

Buchetul ca o cascada


Din ce in ce mai dorit de catre mirese, acest buchet este suficient de mare incat sa puteti alege orice floare pentru a-l realiza. Forma pe care o are este usor de banuit: este format din flori ce “curg” pana la ultima care incheie buchetul. In privinta acestui aranjament floral aveti libertatea totala in a va alege florile, realizarea sa fiind posibila atat cu flori mici cat si cu flori mari. Pentru ca tendintele moderne sunt spre flori exotice si mai putin spre trandafiri, puteti alege un buchet in cascada cu orhidee, cu irisi, cale etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.