Setari Cookie-uri

Cele mai inedite traditii de nunta din lume

Cate bordeie, atatea obiceiuri! Ceremonia casatoriei a cuprins intreaga lume cu mult timp in urma, astfel ca astazi sunt atatea populatii cu traditii de nunta atat de frumoase, haioase sau chiar ciudate. Facand un tur in jurul lumii printre traditiile si obiceiurile de nunta, am cules pe cele mai inedite dintre acestea.

“Cate bordeie, atatea obiceiuri!” Ceremonia casatoriei a cuprins intreaga lume cu mult timp in urma, astfel ca astazi sunt atatea populatii cu traditii de nunta atat de frumoase, haioase sau chiar ciudate. Facand un tur in jurul lumii printre traditiile si obiceiurile de nunta, am cules pe cele mai inedite dintre acestea.

Bucuria nuntii nu se mai termina


Nuntile musulmane in general dureaza intre trei si sapte zile. In Maroc petrecerea de nunta dureaza de cele mai multe ori sapte zile, iar in prima zi a nuntii mireasa trebuie sa urmeze un ritual de purificare printr-o baie in lapte. Mai apoi mainile si picioarele ii sunt vopsite (Beberiska), in zilele noastre ele isi ung palmele cu henna. In timpul petrecerii de nunta mireasa isi schimba vestimentatia de mai multe ori, ca sa arate invitatilor ca are destule tinute. Nu exista o rochie de mireasa anume, tinuta este in culori puternice, iar hainele sunt din materiale fine si scumpe, matasuri, voaluri etc. Pentru mai multe curiozitati despre traditiile de nunta ale acestor popoare cititi aici.

Un pahar cu doua tortite


In Franta mirii obisnuiesc sa bea dintr-un pahar cu doua manere si de cele mai multe ori caest pahar este oferit din generatie in generatie, avand o deosebita valoare sentimentala.

Dansul... banilor


In Polonia exista un obicei interesant si anume acela prin care dansul miresei este cumparat. Invitatii prind in rochia miresei bani pentru a-i cumpara dansul. Mai apoi acestia sunt adunati de catre domnisoarele de onoare si oferiti mirilor pentru calatoria din luna de miere.

Painea, dulceata casniciei


Traditia cretana presupune existenta unei paini de nunta. Aceasta prezinta o impletire speciala si mai apoi este ornata tot cu coca din acelasi aluat, iar ornamentele forme de luna, stele, soare etc. Aceasta paine este facuta dintr-un aluat special, dulce, cu mirodenii speciale, cu fistic, nucsoara, coriandru, scortisoara etc. Traditia spune ca aceasta paine reprezinta dulceata casniciei si fericirea mirilor. Din ea se ospateaza toti invitatii.


Cele mai vesele nunti


Cuba este renumita pentru veselia petrecerilor din aceasta tara si nunta nu face exceptie. Dansuri frumoase, rapide si muzica pe al carei ritm nu poti ramane pe scaun. Un popor vesel si petrecaret cu traditii de nunta frumoase, mancaruri gustoase si mirese stralucitoare. Dansurile acestora sunt de grup, nu in perechi, barbatii isi schimba partenerele intre ei, astfel ca o femeie in general are ca partener pe fiecare barbat din ringul de dans. In cazul miresei, acestia trebuie sa ii cumpere dansul, astfel ca fiecare dintre invitati care va dansa cu mireasa ii va prinde in rochia acesteia o suma de bani. Acestia vor fi adunati chiar de ea sau de domnisoarele de onoare si folositi probabil pentru calatoria din luna de miere.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.