Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stiti despre cadourile de nunta

Cadourile de nunta reprezinta o situatie delicata atat pentru invitati cat si pentru miri, care nu sunt scutiti de a oferi atentii. Exista doua modalitati in care invitatii pot oferi cadouri mirilor: nunta cu dar sau lista de mariaj.

Cadourile de nunta reprezinta o situatie delicata atat pentru invitati cat si pentru miri, care nu sunt scutiti de a oferi “atentii”. Exista doua modalitati in care invitatii pot oferi cadouri mirilor: nunta cu dar sau lista de mariaj.

Nunta cu dar va este foarte cunoscuta, acest obicei fiind cel mai practicat pe meleagurile noastre. Oamenii vin la nunta si ofera proaspetilor insuratei un cadou dupa cum au considerat de trebuinta pentru acestia: diverse produse casnice care sa le asigure indragostitilor confortul, acele daruri de “casa noua”. Aceasta nunta cu dar are insa inconvenientele sale mai ales in privinta cadourilor primite de la invitati, care frecvent se repeta, iar mirii nu gasesc utilitatea a cinci servicii de cafea, inca vreo cateva tacamuri etc. Cele ce sunt in dublu exemplar de multe ori se prafuiesc undeva ascunse prin rafturi sau urmeaza a fi cadoul altor persoane.

Citește și:

Lista de mariaj este o alternativa pentru cadourile practicata in tarile europene si nu numai. Mirii se hotarasc cu privire la lucrurile care considera ca le vor fi utile si le aseaza pe o lista. Aceasta este tinuta fie de unul din parinti, fie de un magazin specializat in acest sens. Mai apoi, in cadrul invitatiei de nunta sau prin telefon, invitatii primesc datele de contact unde se pot informa cu privire la lista de mariaj. Unele obiecte din lista sunt mai scumpe si pot contribui la cumpararea acestora mai multi invitati. Avantajul listei de mariaj este reprezentat de faptul ca mirii primesc cadourile pe care si le-au dorit si acestea nu se repeta (un cadou cumparat este bifat pe lista). Pierd insa bucuria si curiozitatea primirii unui cadou.

Ce trebuie sa stie mirii despre cadourile de nunta?

Daca nunta este cu dar va trebui sa amenajati un spatiu special pentru cadouri care de asemenea sa fie supravegheat de o persoana de incredere. Va trebui sa alegeti momentul primirii darurilor: daca acestea se primesc in cadrul petrecerii de nunta sau acasa la mireasa inainte ca aceasta sa plece la biserica.

Citește și:

Daca veti primi cadourile in cadrul petrecerii de nunta asigurati-va ca le puteti transporta. Nu uitati sa multumiti pentru fiecare cadou in parte si bine ar fi sa faceti acest lucru la primire pentru a nu uita pe nimeni. Multumirile in masa nu au acelasi efect asupra invitatilor.

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.